16:17 19.10.2018

ГПУ направить до МКС докази обстрілу житлових кварталів у Золотому бойовиками з 120-мм артилерії

2 хв читати

У Генеральній прокуратурі України заявляють про наміри передати до Міжнародного кримінального суду (МКС) відомостей про порушення з боку РФ і бойовиків законів і звичаїв війни під час обстрілу м. Золоте Луганської області

"13.10.2018 близько 17.00 з тимчасово окупованої території Луганської області російсько-терористичні сили, застосовуючи важку артилерію, усупереч міжнародному гуманітарному праву здійснили прицільний обстріл м. Золоте-4 Попаснянського району Луганської області... Під час огляду місця події виявлено, що внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено житловий будинок і господарські споруди на вул. Першій Вільній... Встановлено, що обстріл здійснювався снарядами калібру 120 мм з м. Первомайськ Луганської області (тимчасово окупована територія)", - повідомляється на сайті Генпрокуратури.

Прокурори управління з розслідування злочинів, скоєних на тимчасово окупованих територіях, задокументували факти порушення бойовиками законів і звичаїв війни.

Вживаються заходи для встановлення осіб, причетних до скоєння злочину. "Здобуті докази порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією норм міжнародного права будуть передані до МУС. Активна робота Генеральної прокуратури України за відповідним напрямом триває", - заявили у відомстві.

Місто Золоте складається з п'яти селищ - Карбоніт, Батьківщина, Стахановець, Партизанський та Мар'ївка, які також відповідно пронумеровані. Золоте-5 (Мар'ївка) продовжує перебувати під контролем незаконних збройних формувань окремих районів Луганської області. Наприкінці червня цього року рота глибинної розвідки одного з підрозділів зі складу резерву Об'єднаних сил провела операцію зі звільнення і взяття під контроль селища Золоте-4 (Партизанський). Селища Золоте-1 (Карбоніт), Золоте-2 (Батьківщина) і Золоте-3 (Стахановець) і раніше контролювалися українськими військовими, при тому, що останній тривалий час перебував безпосередньо на лінії зіткнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА