20:12 19.10.2018

Ассанж вирішив звернутися до суду зі скаргою на владу Еквадору

1 хв читати
Ассанж вирішив звернутися до суду зі скаргою на владу Еквадору

Засновник Wikileaks Джуліан Ассанж має намір звернутися до суду і подати скаргу проти уряду Еквадору, в посольстві якого він знаходиться з 2012 року.

Як повідомляє The Guardian, Ассанж обвинувачує Еквадор в порушенні фундаментальних прав і свобод. Адвокат Wikileaks нині знаходиться в Еквадорі, щоб формально направити позов.

Wikileaks стверджує, що влада країни пригрозила залишити засновника організації без свого заступництва.

Ассанж перебуває в будівлі посольства Еквадору в Лондоні, так як Велика Британія вважає його винним у порушенні умов умовно-дострокового звільнення. Сам Ассанж побоюється екстрадиції в США, де його можуть судити за те, що він оприлюднив державні секрети Сполучених Штатів.

На цьому тижні йому був представлений список правил проживання в посольстві. Зокрема, дотримуватися чистоти у ванній кімнаті і піклуватися про кота. Раніше Ассанж залишився без доступу в інтернет, так як він нібито "втручався в справи інших країн", але недавно Еквадор все ж частково повернув йому доступ.

Wikileaks наполягає, що Еквадор не дозволив Ассанжу провести кілька зустрічей з адвокатами і не допустив до будівлі посольства представника Human Rights Watch.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА