20:22 19.10.2018

Лукашенко запропонував відправляти студентів в армію на канікулах

2 хв читати
Лукашенко запропонував відправляти студентів в армію на канікулах

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував відправляти студентів в армію під час літніх канікул, щоб "зробити їх мужиками". Про це він розповів на зустрічі зі студентами гродненських ВНЗ, передає БелТА.

"Сьогодні дівчина хоче, щоб поряд з нею був мужик, а не просто хтось там у штанях ходив. І тому зараз я думаю, а як хлопців, які вступили до вишів, підготувати і зробити мужиками", - сказав він.

Лукашенко зазначив, що таким чином можна боротися з ухильниками від військової служби. На його думку, після першого курсу студенти зможуть отримати початкову військову підготовку, а після другого буде можливість освоїти військову спеціальність. При цьому розподіляти молодих людей потрібно згідно схильностям і програмі, якій навчається студент.

Президент додав, що продовжити військові збори можна буде і на наступних курсах. На думку Лукашенка, після закінчення ВНЗ молоді люди стануть хорошими фахівцями, які отримають офіцерське звання. Однак це лише один з варіантів вирішення проблеми з ухильниками.

"Мужик має вміти розмовляти зі зброєю. В іншому випадку він не зможе захистити свою сім'ю, свою дитину, дружину, матір. Це ж наша функція - захищати і померти заради жінки. Так було завжди", - заявив він.

На початку жовтня Лукашенко заявив, що вважає ненормальною ситуацію, коли 80% білоруських призовників отримують відстрочку від армії. "Знаєте, ми вимираємо як клас, ми вимираємо як мужики", - сказав президент Білорусії. Він підкреслив, що через це переважна більшість чоловіків країни не вмітимуть користуватися зброєю в разі війни. Лукашенко зазначив, що в білоруській армії нестача військовослужбовців і пообіцяв опрацювати заходи щодо вирішення цієї проблеми.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА