20:30 19.10.2018

Рішення ЄСПЛ в Україні практично не виконуються, ми маємо це виправити

2 хв читати
Рішення ЄСПЛ в Україні практично не виконуються, ми маємо це виправити

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова обговорила з начальником відділу департаменту Ради Європи з виконання рішень Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) Павлом Пушкарем виконання Україною рішень ЄСПЛ.

Як повідомила Л.Денісова в п'ятницю на своїй сторінці в соцмережі Facebook, під час зустрічі в Страсбурзі П.Пушкар зазначив, що репутація України під загрозою, бо рішення ЄСПЛ практично не виконуються в Українській державі.

"Тому разом ми маємо це виправити. Я повідомила, що в Україні вже створили "реєстр" громадян, яким держава винна кошти за рішеннями іноземних юрисдикційних органів. Ця "жива" черга прибирає корупційну складову і дає можливість відстежити перспективи відшкодування. Кожного року Україна збільшує фінансування цього напряму, чим зменшує борг перед громадянами", - написала Л.Денісова.

Також, за її словами, під час зустрічі вони обговорили функціонування національного превентивного механізму.

"Дієвим інструментом у виявленні порушень є моніторинговий візит. У нас є чіткий план їх проведення до кінця цього року, але я регулярно здійснюю і позапланові візити, що є більш ефективним. Я знаю, Україні потрібно проведення реформи пенітенціарної системи загалом. Та зараз ми спрямовуємо свої зусилля на превенцію, щоб надалі менше скарг наші громадяни направляли до ЄСПЛ", - зазначила вона.

У свою чергу П.Пушкар, за словами омбудсмена, висловив сподівання, що вдасться викоренити катування і тортури в місцях несвободи України.

Л.Денісова також зазначила, що є сенс об'єднати зусилля офісу уповноваженого Верховної Ради з прав людини та департаменту Ради Європи з виконання рішень ЄСПЛ у питанні захисту соціальних прав із залученням експертів Європейської соціальної хартії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА