20:43 19.10.2018

Слідство відпрацьовує чотири версії причин падіння літака СУ-27 у Вінницькій області

2 хв читати
Слідство відпрацьовує чотири версії причин падіння літака СУ-27 у Вінницькій області

Слідство відпрацьовує чотири версії причин падіння українського літака СУ-27 під час навчань "Чисте небо" у Вінницькій області 16 жовтня, в результаті чого загинули два пілоти, заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос

"Зараз відпрацьовують чотири основні версії: людський фактор при виконанні польоту, технічна несправність літака, можлива заправка літака неякісним паливом або погодні умови, які призвели до катастрофи", - сказав А.Матіос в ефірі телеканалу "112.Украіна" в п'ятницю.

За його словами, в липні літак пройшов капітальний ремонт і повну модернізацію.

"З моменту цього ремонту він налітав 20 годин, а його ресурс згідно всіх державних технічних експертиз був продовжений на 12 років", - розповів головний військовий прокурор.

Як повідомлялося, увечері 16 жовтня 2018 року під час міжнародних навчань "Чисте небо-2018" на території Вінницької області розбився винищувач Су-27УБ, що належав 831 бригаді тактичної авіації з Миргорода (Полтавська обл.). Загинули два пілоти: начальник авіації повітряного командування "Схід" Повітряних сил Збройних сил України полковник І.Петренко і військовослужбовець Повітряних сил Національної гвардії США.

Військова прокуратура Вінницького гарнізону внесла в ЄРДР відомості за ст.416 Кримінального кодексу України ("Порушення правил польотів або підготовки до них").

У рамках розслідування катастрофи винищувача Су-27УБ на аеродромах у Миргороді (Полтавська обл.) та Старокостянтинові (Хмельницька обл.) вилучено льотну документацію і документи на літак, допитуються свідки обставин вильоту повітряного судна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА