07:52 20.10.2018

Денісова обговорила з представниками Ради Європи ситуацію з інформаційними правами в Україні

2 хв читати
Денісова обговорила з представниками Ради Європи ситуацію з інформаційними правами в Україні

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова обговорила з представниками Ради Європи інформаційні права, а також конвенції, які Україні необхідно ратифікувати.

"Інформаційним правам присвятили зустріч з головою Департаменту інформаційного суспільства Патриком Пенніксом, керівником проектів Офісу Ради Європи в Україні Вікторією Гальперіною і координатором медійного простору в Україні Шаїном Аббасовим. Україні потрібно осучаснити законодавство в захисті персональних даних, а у Ради Європи є досвід, який ми готові переймати", - написала вона на своїй сторінці в Фейсбук у п'ятницю.

Л.Денісова наголосила, що однією з перших необхідно ратифікувати Конвенцію Ради Європи про доступ до офіційних документів.

"На жаль, її в Україні поки не ратифікували. Причиною тому є те, що депутатам Верховної Ради України не розповіли важливість її положень. Вони не знайомі з нею, тому й не проголосували. На наступній сесії я пообіцяла актуалізувати цей процес", - написала омбудсмен.

Також Л.Денісова зазначила, що Україна має ратифікувати ще одну конвенцію, яка стосується захисту осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних.

"Про нашу співпрацю з Радою Європи. На жаль, сьогодні ми намагаємося знайти те, що було напрацьовано нашими офісами в попередні роки. Півроку тому, коли нова команда прийшла працювати в офіс омбудсмена, все було втрачено, тому що попередники забрали всі досягнення з собою. Тому попросила сприяти відновленню загальних досягнень.

На думку уповноваженого Верховної Ради з прав людини необхідно ввести інститут Інформаційного комісара. При цьому вона зазначила, що поки це зробити неможливо: "потрібно вносити зміни до Конституції України. І про Інформаційного комісара вже точно варто говорити і починати співпрацю з народними депутатами, Президентом та інформувати населення про необхідність введення інституту".

"Домовилися з П.Пенніксом узгодити план наших дій до кінця цього року і дорожню карту на наступні 2 роки співпраці. Також він зазначив: Україні потрібна ратифікація 2 вищезазначених конвенцій Ради Європи. Це має допомогти нам підвищити свій авторитет на міжнародній арені", резюмувала Людмила Денісова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА