07:52 20.10.2018

Денісова обговорила з представниками Ради Європи ситуацію з інформаційними правами в Україні

2 хв читати
Денісова обговорила з представниками Ради Європи ситуацію з інформаційними правами в Україні

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова обговорила з представниками Ради Європи інформаційні права, а також конвенції, які Україні необхідно ратифікувати.

"Інформаційним правам присвятили зустріч з головою Департаменту інформаційного суспільства Патриком Пенніксом, керівником проектів Офісу Ради Європи в Україні Вікторією Гальперіною і координатором медійного простору в Україні Шаїном Аббасовим. Україні потрібно осучаснити законодавство в захисті персональних даних, а у Ради Європи є досвід, який ми готові переймати", - написала вона на своїй сторінці в Фейсбук у п'ятницю.

Л.Денісова наголосила, що однією з перших необхідно ратифікувати Конвенцію Ради Європи про доступ до офіційних документів.

"На жаль, її в Україні поки не ратифікували. Причиною тому є те, що депутатам Верховної Ради України не розповіли важливість її положень. Вони не знайомі з нею, тому й не проголосували. На наступній сесії я пообіцяла актуалізувати цей процес", - написала омбудсмен.

Також Л.Денісова зазначила, що Україна має ратифікувати ще одну конвенцію, яка стосується захисту осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних.

"Про нашу співпрацю з Радою Європи. На жаль, сьогодні ми намагаємося знайти те, що було напрацьовано нашими офісами в попередні роки. Півроку тому, коли нова команда прийшла працювати в офіс омбудсмена, все було втрачено, тому що попередники забрали всі досягнення з собою. Тому попросила сприяти відновленню загальних досягнень.

На думку уповноваженого Верховної Ради з прав людини необхідно ввести інститут Інформаційного комісара. При цьому вона зазначила, що поки це зробити неможливо: "потрібно вносити зміни до Конституції України. І про Інформаційного комісара вже точно варто говорити і починати співпрацю з народними депутатами, Президентом та інформувати населення про необхідність введення інституту".

"Домовилися з П.Пенніксом узгодити план наших дій до кінця цього року і дорожню карту на наступні 2 роки співпраці. Також він зазначив: Україні потрібна ратифікація 2 вищезазначених конвенцій Ради Європи. Це має допомогти нам підвищити свій авторитет на міжнародній арені", резюмувала Людмила Денісова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА