12:17 20.10.2018

Саудівська влада визнала, що журналіст Хашоггі був убитий у консульстві в Стамбулі

2 хв читати
Саудівська влада визнала, що журналіст Хашоггі був убитий у консульстві в Стамбулі

Влада Саудівської Аравії визнала, що опозиційний журналіст Джамаль Хашоггі був убитий в саудівському консульстві в Стамбулі (Туреччина), повідомляє інтернет-видання "Європейська правда" з посиланням на Міністерство закордонних справ Саудівської Аравії.

"Попередні підсумки розслідування, проведеного Генеральною прокуратурою за фактом зникнення підданого Джамаля Хашоггі, свідчать, що спір, який виник у нього з кількома людьми під час його перебування в генеральному консульстві королівства в Стамбулі переріс у сварку і бійку, що призвело до його смерті", - цитує видання повідомлення МЗС Саудівської Аравії, розміщене на сторінці міністерства в мікроблозі Твіттер.

Ер-Ріяд стверджує, що зараз триває розслідування, під слідством перебувають 18 громадян Саудівської Аравії, проте не розголошують, хто вони.

Повідомляється також, що люди, які спілкувалися з Дж.Хашоггі перед його смертю, прибули в Стамбул для того, щоб повернути його в Саудівську Аравію.

Як повідомлялося, саудівський опозиційний журналіст Дж.Хашоггі, який працював, зокрема, на газету "Вашингтон пост", зник у консульстві в Стамбулі 2 жовтня. Турецька влада стверджувала, що його вбили і розчленували саудівські агенти. За даними ЗМІ, перед смертю Дж.Хашоггі катували, а потім відрубали голову.

Як повідомляє в суботу саудівське державне телебачення, влада Саудівської Аравії також повідомила про рішення відправити у відставку радника короля Сауда аль-Кахтані. Крім того, звільнений з посади заступник голови Саудівської розвідки Ахмад Аль-Ассірі.

Ця історія набула широкого резонансу у світі і викликала напруженість у відносинах Вашингтона і Ер-Ріяда. Американська сторона обіцяла вжити жорстких заходів, якщо підтвердиться, що до смерті Дж.Хашкаджи причетна саудівська влада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА