07:26 21.10.2018

Українська сторона СЦКК заявляє, що бойовики не забезпечують можливість для евакуації тіл двох загиблих жителів Золотого-4

1 хв читати
Українська сторона СЦКК заявляє, що бойовики не забезпечують можливість для евакуації тіл двох загиблих жителів Золотого-4

Бойовики не вживають заходів для забезпечення евакуації тіл двох загиблих жителів Золотого-4 представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста, заявляє українська сторона СЦКК, повідомив прес-центр операції Об'єднаних сил (ООС).

"Відповідальність за трагічну загибель двох жителів Золотого-4 повністю лежить на совісті збройних формувань Російської Федерації. Вони поки не вживають заходів з евакуації тіл загиблих", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, представники Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ після польоту БПЛА над місцем загибелі цивільних надали координати ймовірних місць знаходження тіл загиблих зацікавленим сторонам, в тому числі - українській стороні СЦКК. На підставі цих даних українська сторона СЦКК заявила, що цивільні загинули, потрапивши на заміновану бойовиками ділянку місцевості неподалік позицій останніх.

Також наголошується, що 19 жовтня родичі загиблих звернулися до Міжнародного Комітету Червоного Хреста, а українська сторона СЦКК в офіс СММ ОБСЄ, який знаходиться в Донецьку і спостерігає ситуацію на непідконтрольній українським військовим території з метою їх впливу на ворога для надання можливості евакуації загиблих представниками МКЧХ.

"Трагічність ситуації посилюється цинічним небажанням бойовиків евакуювати тіла загиблих, які зараз продовжують лежати під відкритим небом", - відзначили в штабі ООС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА