07:57 21.10.2018

Трамп заявив про намір вийти з ДРСМД

2 хв читати
Трамп заявив про намір вийти з ДРСМД

Президент США Дональд Трамп заявив, що має намір вивести США з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД), повідомляє агентство "Ассошіейтед прес".

"Ми вийдемо з угоди, а потім будемо розробляти озброєння", - сказав він.

Водночас, як наголошується в повідомленні, Д.Трамп підкреслив, що такі розробки не вестимуться, якщо РФ і КНР погодяться на укладення нової угоди.

При цьому президент (США - ІФ) пояснив, що вважає за потрібне так вчинити, бо російська сторона порушує положення цієї угоди. "Росія не дотримувалася угоди, так що ми з неї вийдемо", - сказав він.

"Вони (РФ - ІФ) порушують угоду вже багато років. Я не знаю, чому президент Обама не вів переговори або ж не вийшов з договору", - додав президент США.

Він підкреслив, що "ми не допустимо того, щоб вони порушували угоду щодо ядерної зброї і розробляли своє озброєння, саме тоді, як у нас можливості вести такі розробки немає".

При цьому, як відзначають американські ЗМІ, далеко не всі в Вашингтоні схвалюють такі плани президента США. Так, сенатор-демократ Ед Маркі, що входить до комітету із закордонних справ, погодився з думкою про те, що РФ порушує положення ДРСМД. Водночас він вважає, що вихід США з договору буде на руку Москві, поставить під загрозу безпеку США, стане ударом по союзниках з НАТО. Нарешті, за словами Е.Маркі, подібні плани Д. Трампа призведуть до конфлікту з багатьма конгресменами.

Раніше американські ЗМІ повідомляли, що радник Д. Трампа з нацбезпеки Джон Болтон під час переговорів у Москві наступного тижня якраз має намір проінформувати про плани США вийти з ДРСМД.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА