08:45 21.10.2018

Кандидат у президенти Грузії і ще кілька членів його партії звільнені після їх затримання в Тбілісі на "Фестивалі легалізації конопель"

2 хв читати
Кандидат у президенти Грузії і ще кілька членів його партії звільнені після їх затримання в Тбілісі на "Фестивалі легалізації конопель"

Лідер опозиційної партії "Новий політичний центр-Гірчі" Зураб Джапарідзе, що балотується на пост президента Грузії, який в суботу вдень був затриманий поліцією в Тбілісі на "Фестивалі легалізації конопель", звільнений після шестигодинного допиту.

"Мені заявили, що я не затриманий, а був приведений на допит. Детально, з ніг до голови, обшукали, але нічого протизаконного не знайшли. Я сказав їм, що все, що у мене було (сигарети-самокрутки, начинені марихуаною - ІФ ), вже роздав (на фестивалі - ІФ). Потім почався допит, який тривав досить довго", - розповів З.Джапарідзе журналістам після виходу з Головного управління поліції Тбілісі.

За його словами, в рамках порушеної МВС Грузії кілька днів тому кримінальної справи, пов'язаної з незаконним придбанням-зберіганням і реалізацією конопель або марихуани, слідчих цікавило те, як він організував цей фестиваль, що зробив і що збирався робити.

Відповідаючи на питання журналістів, чи не загрожує небезпека його кандидатурі перед майбутніми 28 жовтня в Грузії виборами президента, З.Джапарідзе не зміг сказати нічого певного.

"Не маю уявлення, хоча під час допиту чув, як хтось казав, що треба повідомити про все в ЦВК. Що це може означати, не знаю", - заявив кандидат у президенти Грузії.

Кілька хвилин тому будівлю поліції залишили ще шестеро затриманих на т.зв. фестивалі, в тому числі голова "Гірчі" Яго Хвичія й інші лідери цієї партії, за словами яких, їх також детально обшукали, але нічого протизаконного не знайшли.

За їхніми ж словами, в поліції залишаються ще кілька людей, які, напевно, також скоро будуть звільнені, але двоє з них поки залишаться, оскільки їх питання в неділю має вирішити суд.

Раніше МВС республіки повідомило, що за організацію т.зв. фестивалю марихуани і чинення опору поліції були затримані 11 осіб.

У партії "Гірчі" святкували свою перемогу 30 липня 2018 року, коли Конституційний суд Грузії задовольнив їх позов і скасував єдине що залишилося на той момент покарання за вживання марихуани - адміністративний штраф.

Але, не дивлячись на те, що суд практично легалізував куріння "травки" в Грузії, влада все-таки вирішили ввести обмеження. 20 вересня парламент країни прийняв у першому читанні законопроект, в якому визначені жорсткі правові рамки щодо максимального обмеження і припинення споживання марихуани.

До парламенту Грузії представлений також законопроект, який передбачає легальну культивацію конопель на території країни, її переробку, а також експорт марихуани в медичних і парфюмерно-косметичних цілях. Однак влада не збирається форсувати цю ініціативу, вважаючи, що вона отримала неправильну інтерпретацію в суспільстві і вимагає додаткових консультацій з усіма зацікавленими сторонами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА