09:04 21.10.2018

У США відбулася церемонія хрещення двох новітніх ударних підводних човнів класу "Віргінія"

2 хв читати
У США відбулася церемонія хрещення двох новітніх ударних підводних човнів класу "Віргінія"

Церемонія хрещення двох новітніх ударних атомних підводних човнів класу "Віргінія" - "Делавер" і "Вермонт" відбулася в суботу на верфях в Ньюпорт-Ньюс (штат Віргінія) і Гротоні (штат Коннектикут), повідомило агентство "Ассошіейтед прес".

Під час церемонії в Ньюпорт-Ньюс дружина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена Джил Байден розбила пляшку шампанського об борт підводного човна "Делавер". Її батько служив на флоті під час Другої світової війни. У порту міста Гротон об борт "Вермонту" пляшку шампанського розбила колишній заступник помічника міністра Військово-морських сил США, яка займалася кораблебудівними програмами, Глорія Вальдес.

Багатоцільові атомні підводні човни (АПЧ) четвертого покоління класу "Віргінія", оснащені 12 крилатими ракетами "Томагавк", є одними з найбільш малошумних у світі. Вони призначені для боротьби з надводними і підводними кораблями противника, а також можуть завдавати ударів по берегових об'єктах, виконувати мінні постановки, вести радіоелектронну розвідку, таємно висаджувати в тилу ворога диверсійні групи. Для виконання спеціальних операцій субмарина оснащена надмалим диверсійним підводним човном або телекерованим апаратом для пошуку і знищення мін. Гранична глибина занурення човна - близько 450 м. Екіпаж субмарини налічує 134 особи.

Багатоцільовий атомний підводний човен (АПЧ) SSN 791 "Делавер" є 18-й і останній з 10 підводних човнів класу "Віргінія" в модифікації Block III. Його відмінністю є те, що субмарини цієї серії мають не дванадцять (як сучасні підводні човни попередніх модифікацій Block I і Block II), а всього дві ракетні шахти діаметром близько 2,2 м з пусковими установками барабанного типу, в кожній з яких розміщено шість крилатих ракет BGM -109 "Томагавк". Будівництво цього АПЧ почалося у вересні 2013 року, введення до складу ВМС планується 2019 року.

АПЧ SSN 792 "Вермонт" є 19-м і першим з 10 підводних човнів класу "Віргінія" в модифікації Block IV. Зміни в конструкції цих підводних човнів, стосуються доробок щодо зниження витрат на експлуатацію та обслуговування. Разом з тим, підводний човен оснащуватиметься модифікованими крилатими ракетами BGM-109 "Томагавк" Block IV, що володіють інноваційними можливостями, зокрема, зміною мети під час польоту і можливістю баражувати до отримання наказу на атаку.

Будівництво АПЧ "Вермонт" почалося в травні 2014 році, введення до складу ВМС планується восени 2019 року.

Вартість будівництва кожного АПЧ "Віргінія" оцінюється приблизно в $ 2,7 млрд. У цілому планується побудувати 48 субмарин класу "Віргінія", 33 з них - до 2030 року. Вони мають повністю замінити в складі ВМС США ударні атомні підводні човни типу "Лос-Анджелес" і вдосконалений "Лос-Анджелес" виробництва 1970-1990-х років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА