19:12 21.10.2018

ЗС України взяли на озброєння "Вільху" і отримають її в середині 2019 р

2 хв читати
ЗС України взяли на озброєння "Вільху" і отримають її в середині 2019 р

Збройні сили України прийняли на озброєння нову вітчизняну реактивну систему залпового вогню з коректованим 300-мм боєприпасом "Вільха" і незабаром почнеться її серійне виробництво.

"Ракетний комплекс "Вільха" взято на озброєння української армії і незабаром почнеться його серійне виробництво. Керівництво конструкторського бюро "Промінь", яке розробляло нову українську зброю, прогнозує, що армія отримає "Вільху" вже в середині 2019 року", - йдеться в повідомленні , опублікованому на офіційній сторінці Кабінету міністрів і органів виконавчої влади України в соцмережі Facebook.

Таким чином, йдеться в інформації, Збройні сили України зміцнять свою обороноздатність і зможуть ефективно боротися з агресором на сході країни.

"Вільха" - український проект зі створення реактивної системи залпового вогню з коректованим боєприпасом на основі радянської РСЗВ 9К58 "Смерч".

Як повідомлялося, в грудні 2017 року ракетний комплекс "Вільха" пройшов успішні випробування. Тоді президент України Петро Порошенко заявляв, що на закупівлю і виробництво новітнього озброєння і військової техніки необхідно виділити 1,6 млрд грн, за які, зокрема, має бути налагоджено виробництво новітніх ракет комплексу "Вільха".

11 квітня 2018 року секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов повідомив, що державні випробування ракетного комплексу "Вільха" почалися на півдні Одеської області.

Як повідомили тоді агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі РНБО, державні випробування будуть проходити в кілька етапів, під час яких замовник перевірить на відповідність заданим параметрам всі тактико-технічні характеристики ракет.

О.Турчинов пояснив, що ракети запускатимуться в повному бойовому спорядженні. За словами секретаря РНБО, ці випробування стали "фіналізацією масштабного проекту українських вчених, конструкторів і виробничників". "Завдяки зусиллям усіх, хто працював над цим проектом, ми отримали потужну ракетну зброю, яка за всіма показниками краще російського аналога "Смерч", - підкреслив він.

Секретар РНБО також повідомив, що після завершення цих масштабних державних випробувань ракетні комплекси "Вільха" будуть взяті на озброєння, а український ОПК почне серійне виробництво.

25 квітня за підсумками завершальних випробувань "Вільхи" президент України поставив завдання почати його серійне виробництво вже в 2018 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо безпекової угоди

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА