19:29 21.10.2018

МВС Грузії обіцяє припиняти будь-які спроби споживання наркотиків, в тому числі марихуани, в громадських місцях

2 хв читати
МВС Грузії обіцяє припиняти будь-які спроби споживання наркотиків, в тому числі марихуани, в громадських місцях

Боротьба з популяризацією і споживанням в Грузії наркотиків (включаючи марихуану) залишається одним з головних пріоритетів Міністерства внутрішніх справ, йдеться в заяві, поширеній у неділю відомством.

"Будь-які спроби споживання, популяризації та продажу наркотиків в громадських місцях будуть негайно припинені співробітниками правоохоронних органів", - попереджає МВС.

Саме цьому служить підготовлений відомством законопроект, що знаходиться на розгляді парламенту, який встановлює жорсткі правові рамки вживання марихуани, йдеться в заяві.

Минулої суботи опозиційна партія "Новий політичний центр-Гірчі" намагалася провести в центрі Тбілісі "Фестиваль легалізації конопель", на якому за протизаконні дії були затримані 14 осіб, в тому числі кандидат в президенти Грузії Зураб Джапарідзе, один з лідерів "Гірчі" , а також голова цієї партії Яго Хвичія й інші її члени і прихильники.

За інформацією відомства, вісім з них, як і кандидат у президенти, були доставлені в поліцейську дільницю з метою проведення обшуку, а шестеро учасників так званого "фестивалю" були затримані за обвинуваченням у дрібному хуліганстві і непокорі вимогам поліції.

Після того, як кожного з них детально обшукали і протягом декількох годин допитували, майже всі вони, в тому числі головний ініціатор фестивалю З.Джапарідзе й інші члени партії були звільнені, за винятком двох осіб, у яких було вилучено невелику кількість імовірно марихуани, нині проводиться експертиза.

МВС нагадує, що в зв'язку з анонсованої партією "Гірчі" організації так званого "фестивалю марихуани" і в його рамках незаконного придбання-зберігання і реалізації цієї наркотичної речовини вже кілька днів триває слідство за частинами 2 і 8 прим статті 273 КК Грузії.

Як повідомлялося раніше, в партії "Гірчі" святкували свою перемогу 30 липня 2018 року, коли Конституційний суд Грузії задовольнив їх позов і скасував єдине що залишилося на той момент покарання за вживання марихуани - адміністративний штраф.

Але, не дивлячись на те, що КС практично легалізував куріння "травки" в Грузії, влада все-таки вирішила ввести обмеження. 20 вересня парламент країни прийняв у першому читанні законопроект, в якому визначені жорсткі правові рамки щодо максимального обмеження і припинення споживання марихуани.

До парламенту Грузії представлений також законопроект, який передбачає легальну культивацію конопель на території країни, її переробку, а також експорт марихуани в медичних і парфюмерно-косметичних цілях. Однак влада не збирається форсувати цю ініціативу, вважаючи, що вона отримала неправильну інтерпретацію в суспільстві і вимагає додаткових консультацій з усіма зацікавленими сторонами.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА