08:27 22.10.2018

На Закарпатті відкрили провадження у справі антиугорських білбордів

2 хв читати
На Закарпатті відкрили провадження у справі антиугорських білбордів

У справі антиугорських білбордів на Закарпатті відкрито кримінальне провадження за фактом умисного розпалювання національної ворожнечі та ненависті, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

"За фактом умисного розпалювання національної ворожнечі на Закарпатті розпочато кримінальне провадження", - йдеться в повідомленні прес-служби, оприлюдненому в неділю ввечері.

За процесуального керівництва Ужгородської місцевої прокуратури Ужгородським ВП ГУНП у Закарпатській області зареєстровано кримінальне провадження за фактом умисного розпалювання національної ворожнечі та ненависті (ч. 1 ст. 161 КК України).

За інформацією правоохоронців, у ніч із 19 на 20 жовтня 2018 року невідомі розмістили плакати провокаційного змісту на території кількох сіл Закарпатської області.

"Встановлюють осіб, причетних до скоєння цього злочину", - йдеться в повідомленні.

Подальше досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, правоохоронці розшукують осіб, які в ніч на суботу, 20 жовтня, розклеїли в кількох районах Закарпатської області білборди із зображеннями діячів Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ) та антиугорськими написами, повідомила прес-служба голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

Згідно з повідомленням на офіційному сайті Г.Москаля, Закарпатська ОДА розцінює такі білборди як провокацію російських спецслужб.

"Безпосередніх виконавців провокації зараз розшукують правоохоронці, але методи і стиль виконання вказують на те, що це чергова примітивна спецоперація ФСБ, яка вже кілька років намагається посварити на Закарпатті українців і угорців", - наводить слова Г.Москаля його прес-служба.

Голова Закарпатської ОДА нагадав, що у квітні минулого року на адміністративній межі Виноградівського й Берегівського районів області також вночі було встановлено стели з провокаційними написами угорською мовою, а в лютому цього року в Ужгороді двічі підпалювали офіс ТУКЗ.

"Ці злочини розкриті, встановлено, що за ними стоять російські спецслужби. Робимо все, щоб розкрити й нинішню провокацію. Вже доведено, що такі примітивні речі на Закарпатті не працюють, на них не ведуться ні українці, ні угорці", - наголосив Г.Москаль.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у неділю прокоментував і закликав з'ясувати, хто розмістив антиугорські білборди на Закарпатті.

"Ще тільки-то сказав про очікувані провокації в Закарпатті, як майже одразу там таємничо з'явилися білборди із засудженням начебто угорського сепаратизму. Важливо не тільки засудити, але й з'ясувати, хто за цим стоїть", - написав міністр у своєму акаунті в Twitter.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА