16:08 22.10.2018

Європейський союз мовників закликає уряд України профінансувати НСТУ в 2019 р. в повному обсязі

2 хв читати

Європейський союз мовників (The European Broadcasting Union, EBU) закликає уряд України профінансувати Національну громадську телерадіокомпанію України на 2019 рік у повному обсязі.

"Європейський союз мовників занепокоєний планами щодо подальшого скорочення фінансування суспільного мовлення в Україні на 43% у 2019 році. Незважаючи на те, що в законі "Про суспільне телебачення і радіомовлення в Україні" чітко визначено бюджет суспільного мовника, в цьому році ПАТ "НСТУ" також отримало лише близько половини передбаченої законом суми", - наголошується в заяві організації на її сайті.

EBU також закликає український уряд забезпечити належне, чесне і незалежне фінансування НСТУ відповідно до законів України та європейських стандартів.

Як повідомлялося, Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) буде змушена закрити регіональні філії у разі недофінансування в 2019 році.

Так, у бюджетному плані на 2019 рік за підсумками його попереднього розгляду для НСТУ заплановано виділення лише 1,017 млрд грн із передбачуваних законодавством 1,8 млрд грн.

У розподілі видатків державного бюджету України на 2018 рік для НСТУ передбачено 776 млн грн, що, за заявою керівництва НСТУ не покриває поточних операційних витрат компанії до кінця 2018 року.

У вересні НСТУ звернулася до керівного складу компанії, а також до співробітників центральної дирекції з проханням скористатися відпусткою без збереження заробітної плати строком на 8-15 днів через критичний дефіцит коштів на рахунках компанії, які виникли унаслідок бюджетного недофінансування в 2018 році.

Раніше КРРТ відключив мовлення "UA: Перший" за борги.

НСТУ також неодноразово заявляла про недостатнє фінансування роботи суспільного мовлення в 2018 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА