17:36 22.10.2018

У Швеції тривають переговори щодо формування уряду

2 хв читати
У Швеції тривають переговори щодо формування уряду

Глава перехідного уряду Швеції Стефан Левен здійснив у понеділок зустріч зі спікером риксдагу (шведського парламенту) Андреасом Норленом та обговорив із ним перебіг переговорів про формування уряду, інформує шведський новинний портал "Лока".

У повідомленні наголошується, що у С.Левена залишився один тиждень на те, щоб розробити план формування уряду та передати його А.Норлену. Після цього спікер зможе винести пропозицію на голосування в риксдазі.

Портал нагадує, що раніше спікер риксдагу поставив лідеру Соціал-демократичної партії Швеції С.Левену завдання сформувати уряд, після того як це не вдалося голові Помірної коаліційної партії Ульфу Крістерссону.

Раніше шведські ЗМІ зазначали, що С. Левен, який зайняв посаду прем'єр-міністра Швеції в 2014 році, залишиться на чолі перехідного уряду доти, доки члени риксдагу не виберуть нового прем'єр-міністра.

Наприкінці вересня в парламенті Швеції відбулося голосування щодо кандидатури С.Левена на посаду прем'єр-міністра країни. В результаті голосування колишній прем'єр і лідер правлячої Соціал-демократичної робітничої партії не зміг зберегти за собою цю посаду.

Необхідність в голосуванні щодо кандидатури прем'єр-міністра в риксдазі виникла після того, як жоден із партійних блоків Швеції не зміг набрати необхідної більшості голосів на виборах.

За підсумками виборів, які відбулися в Швеції 9 вересня, правлячий "червоно-зелений" альянс партій - Соціал-демократична партія, Ліва партія та Партія зелених - отримав 144 мандати, тоді як опозиційний альянс правих партій - Помірна партія, Партія центру, Ліберальна партія та Християнські демократи - отримав 143.

У свою чергу євроскептики з партії "Шведські демократи", які не входять ні до одного з об'єднань помітно посилили свої позиції, набравши на чотири процентних пункти більше голосів, ніж на минулих виборах, та отримавши 62 мандата.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА