21:25 22.10.2018

Детонації боєприпасів на арсеналі поблизу Ічні в понеділок не було

2 хв читати
Детонації боєприпасів на арсеналі поблизу Ічні в понеділок не було

Випадків детонації боєприпасів на території 6-го арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба Ічнянського району Чернігівської області в понеділок, 22 жовтня, не було, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 19:00 22 жовтня на території арсеналу Міноборони випадків детонації боєприпасів не спостерігалося. Загиблих і травмованих у результаті надзвичайної ситуації не зафіксовано", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті ДСНС.

За даними прес-служби відомства, в районі надзвичайної ситуації залучено сили та засоби загальною кількістю 400 осіб і 104 одиниці техніки, зокрема від ДСНС - 212 осіб та 61 одиниця техніки.

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3:30 вівторка, 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ та цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає. З огляду на надзвичайну подію евакуювали населення із 38 населених пунктів.

15 жовтня з'явилася інформація, що від боєприпасів очищено всі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу. До ранку 22 жовтня було очищено 35 із 80 ділянок розмінування, 16-км зону забруднення зменшено до 10-км. Вилучено 9 тис. 578 вибухонебезпечних предметів (за добу - 1 тис. 157), відпрацьовано 282 повідомлення населення про виявлення боєприпасів (за добу - 2).

21 жовтня в ДСНС повідомили, що детонація боєприпасів на території арсеналу не спостерігається.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст.425 (недбалість) Кримінального кодексу України. У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема опрацьовують версію про можливу диверсію.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА