07:18 23.10.2018

На хабарі в $ 50 тис. затримано групу "перевертнів у погонах"

2 хв читати
На хабарі в $ 50 тис. затримано групу "перевертнів у погонах"

На вимаганні та отриманні хабара в $ 50 тис. в Київській області затримано групу правоохоронців, повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

"22 жовтня 2018 військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України задокументувала факт вимагання та отримання офіцерами поліції неправомірної вигоди в розмірі $ 50 тис.", - говориться в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук у ніч на вівторок.

Співробітниками прокуратури встановлено, що організатор злочинної групи "перевертнів у погонах", оперуповноважений відділу викриття правопорушень у сфері легального обігу наркотиків Управління протидії наркозлочинності ГУ ПП в м.Києві, капітан поліції висунув громадянину України вимогу про передачу йому грошових коштів в розмірі $ 50 тис.

За вказану суму зловмисник обіцяв не реєструвати громадянину, за яким проводиться досудове розслідування за ст.311 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів), додаткового епізоду і не ініціювати питання про обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій у подальшому встановлено, що поліцейський- "організатор" до своєї злочинної діяльності залучив ще двох офіцерів поліції - співробітників підрозділів ГУ НП в м.Києві. Обидва цих правоохоронця входили до складу групи слідчих і мали повноваження на прийняття процесуальних рішень у кримінальному провадженні по даному громадянинові України.

"22 жовтня 2018 двоє вищевказаних офіцерів поліції, діючи в інтересах організатора злочинного угруповання М., отримали від посередника всю суму неправомірної вигоди в розмірі $ 50 тис. Цей факт задокументовано під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій", - сказано в повідомленні.

Після отримання зазначеної суми обох учасників злочинної групи - капітана поліції, старшого слідчого відділу і лейтенанта, слідчого відділення розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого відділу Подільського управління поліції ГУ НП в м. Києві затримали.

Грошові кошти у затриманих вилучено.

Нині проводяться слідчі та процесуальні дії з метою встановлення місцезнаходження організатора злочинної групи - капітана поліції і його затримання.

За всіма фігурантами даної справи готується підозра в скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а також прохання надати таку вигоду для себе або третьої особи).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА