07:27 23.10.2018

На території колишнього заводу в Харкові облаштовано несанкціонований сміттєвий полігон

2 хв читати
На території колишнього заводу в Харкові облаштовано несанкціонований сміттєвий полігон

Харківська місцева прокуратура № 4 спільно з управлінням захисту економіки в області виявила несанкціоноване звалище неподалік від центру Харкова.

"Сміттям завалено частину земель на ділянці площею 8 га на території колишнього заводу .. Досудове розслідування проводиться за ч.1 ст.197-1 та ч.1 ст.239 (самовільне зайняття ділянки і забруднення земель) КК України. Крім того, в рамках досудового розслідування буде дана оцінка діяльності або бездіяльності посадових осіб Харківської міської ради, які зобов'язані забезпечити цільове використання земель і не допустити їхнього забруднення", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

В інформації зазначається, ділянку з 2005 до 2017 року за рішенням Харківської міськради орендувало товариство з обмеженою відповідальністю. Міськрада виділила землю під будівництво торгового центру, але воно так і не почалося, а підприємство-орендар останні чотири роки не платило за оренду. Прокуратура через суд розірвала договір оренди і домоглася повернення землі вартістю понад 140 млн грн. у власність громади Харкова, під юрисдикцію міськради.

Як повідомило кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна джерело в правоохоронних органах, йдеться про землі, що належали заводу "Серп і молот".

За даними досудового слідства, при в'їзді на територію розташований пропускний пункт, де з водіїв незаконно беруть гроші за ввезення сміття. За словами свідків, за в'їзд однієї машини треба було заплатити в середньому 100 грн. Щодня, за різними даними, на територію несанкціонованого звалища заїжджали від 40 до 100 автомобілів.

"Якщо везти відходи до санкціонованих сміттєзвалищ, то це коштуватиме в середньому 1,5 тис. грн. Таким чином, навіть при самих скромних підрахунках, бюджет міста недоотримав від 60 тис. грн. щодня", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

Також слідством встановлено, що на ділянці працює спеціалізована техніка (бульдозери, екскаватори, трактори), яка приймає і розподіляє сміття на території, проводить земельні роботи. Крім того, за допомогою спецтехніки на території заводу розбирають метал, труби та цегляні споруди для їх подальшого продажу.

На звалищі також працюють робочі бригади, які перебирають і сортують сміття: відбирають пластик, поліетилен, будматеріали тощо

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА