14:50 23.10.2018

США розпочали першу операцію в кіберпросторі щодо попередження втручання РФ у вибори

3 хв читати
США розпочали першу операцію в кіберпросторі щодо попередження втручання РФ у вибори

Кіберкомандування США розпочало першу операцію в кіберпросторі, метою якої є протидія поширенню дезінформації з метою втручання РФ у вибори, пише у вівторок The New York Times з посиланням на джерела.

"Кампанія, яка включає в себе низку місій, здійснених в останні кілька днів, є першою таку роду операцією за кордоном, покликаною захистити американські вибори, включаючи листопадові проміжні вибори (до Конгресу - ІФ)", - зазначає видання.

У газеті зазначено, що мішенню операції США стали, ймовірно, співробітники російських розвідслужб.

За даними джерел видання, американські фахівці у сфері захисту безпеки в кіберпросторі ідентифікували кілька російських осіб, які викликали підозри, та відстежили їхню діяльність. Джерела не уточнюють, про яку кількість росіян йдеться.

Згідно з інформацією газети, росіянам було розіслано якісь повідомлення. При цьому не уточнюється, чи було це зроблено за електронною поштою, через чати або за допомогою якихось інших каналів зв'язку.

"Високопоставлені офіційні особи, що працюють у сфері оборони заявили, що вони не погрожували безпосередньо цим особам", - пише The New York Times.

"Операції Кібернетичного командування США виглядають досить виважено, особливо порівняно зі спробами Росії використовувати все більш вдосконалені та витончені методи дезінформації, щоб посіяти протиріччя в Сполучених Штатах", - зазначає газета.

Крім того, співробітники американської розвідки дійшли до висновків, що Росія навряд чи спробує зламати системи для голосування або безпосередньо маніпулювати результатами виборів цього року.

"Однак спроби з боку Росії вплинути на громадську думку поширенням неправдивої інформації тривають, й офіційні особи кажуть, що ці спроби стають все більш витонченими, націленими на певні категорії американських громадян", - зазначає газета.

За даними джерел видання, практично всі зусилля Росії з дезінформації спрямовані на розкол думок у політичних партіях і підготовку ґрунту до виборів президента 2020 року.

"Деяких осіб з тих, хто став мішенню для американських кіберспеціалістів, вже було залучено до попередніх спроб із боку російської держави поширити дезінформацію в країнах Європи та США, включаючи президентські вибори 2016 року", - наголошує The New York Times.

Також про цю американську кампанію відомо, що вона націлена і на співробітників розвідки Росії, і на "хакерські групи, спонсоровані олігархією".

Кібернетичне командування США розпочало свою роботу в 2009 році переважно з метою захисту мереж військового призначення, проте було також розроблено наступальні можливості. Співробітники командування перебувають в одній штаб-квартирі з Агентством національної безпеки (АНБ) США, яке займається збором електронних даних і захистом електронних комунікаційних мереж держустанов.

За даними видання, співробітники АНБ і Кібернетичного командування спільно займалися відстеженням спроб втручання з-за кордону.

Крім того, за інформацією газети, американських фахівців у сфері кібербезпеки також направлено до країн Європи, щоб зміцнити оборону союзників і партнерів та "протидіяти спробам Росії проникнути до урядових мереж цих країн". Зокрема, співробітників цих загонів розміщено в Україні, Македонії та Чорногорії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив з прем'єром Іспанії продовження військової допомоги

Прем'єр Бельгії підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА