18:33 23.10.2018

В УПЦ (МП) стверджують, що в їхній храм у Бучанській колонії намагалися зайти клірики УПЦ-КП. У Київській патріархії нічого не знають про це

2 хв читати

В Українській православній церкві (Московського патріархату) заявляють про спробу проникнення кліриків Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ-КП) до їхного Свято-Анастасієвського храм при Бучанській виправній колонії суворого режиму №85 у м.Києві, повідомляється на офіційному сайті УПЦ (МП) у вівторок.

"Сьогодні троє людей, з них двоє "священики Київського патріархату" досить наполегливо і нахабно намагалися проникнути до храму святої Анастасії. Дізнавшись, що це клірики "УПЦ КП", громада тюремного храму встала на його захист і не пустила провокаторів", - заявив у вівторок настоятель храму, заступник голови відділу у справах молоді з питань тюремного служіння протоієрей Миколай Могильний.

За словами настоятеля, "староста і парафіяни на всі аргументи відповіли, що не потребують їхної присутності".

На його думку, такі дії свідчать про настрої, протилежних декларованих керівництвом УПЦ-КП. "Нам обіцяють, що все буде тихо мирно, ніяких захоплень, а тут хочуть у храм потрапити. Де ви були всі 20 років існування цього храму?... Невже ці люди, які прийшли сьогодні, сподівалися, що громада їх прийме?", - сказав отець Миколай Могильний.

На запит інформаційного управління Київської патріархії прокоментувати ситуацію, агентство "Інтерфакс-Україна" отримало в середу відповідь: "Повідомляємо, що за нашими даними жоден із місцевих священиків УПЦ КП не брав участі в цьому інциденті. Усіх їх опитали - і нічого не знають про цей випадку. Виправна колонія - закритий заклад, тому важко уявити, яким чином взагалі могли відбуватися описувані джерелами МП події".

В УПЦ-КП наголосили: "Необхідні пояснення керівництва колонії, щоб зрозуміти, що відбулося насправді, адже довіри до заяв з боку МП у нас немає".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА