20:02 23.10.2018

Суд із продовження арешту Савченко перенесли на 25 жовтня і залучили державного адвоката

2 хв читати
Суд із продовження арешту Савченко перенесли на 25 жовтня і залучили державного адвоката

Шевченківський районний суд Києва переніс на 25 жовтня розгляд клопотання прокуратури про продовження арешту народного депутата Надії Савченко, яку підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

У вівторок адвокати Н.Савченко, які 22 жовтня не прибули до суду і засідання було відкладено, попросили суд дати їм час для ознайомлення з матеріалами слідства. Суд оголосив перерву на кілька годин, після чого засідання продовжилося, але адвокати все одно наполягали на тому, що їм не надали достатньо часу і можливостей для ознайомлення з матеріалами справи.

Захисники Н.Савченко заявили відвід судді, який було розглянуто з негативним для них результатом.

Потім суд продовжив розглядати клопотання про продовження арешту Н.Савченко. Але в зв'язку з тим, що її адвокати не з'явилися на продовження засідання, прокурори клопотали перед судом про залучення до розгляду цього питання державного адвоката з центру безоплатної правової допомоги.

Суд задовольнив це клопотання і переніс засідання на 25 жовтня (на 9.30).

При цьому 24 жовтня Київський апеляційний суд (до реорганізації судів у рамках реформи - Апеляційний суд Києва) розгляне скаргу захисту Н.Савченко на рішення Шевченківського суду від 4 вересня про продовження їй терміну арешту до 30 жовтня, який зараз прокуратура знову просить продовжити.

Як відомо, Н.Савченко та її адвокати ознайомлються з матеріалами так званої "справи Савченко - Рубана". 25 вересня Шевченківський суд відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про обмеження для них термінів ознайомлення з матеріалами кримінальної справи 25 календарними днями.

Адвокат В.Рубана Валентин Рибін вже завершив ознайомлення з матеріалами справи, про що 30 серпня повідомив слідство.

1 серпня Генеральна прокуратура України повідомила, що правоохоронці завершили розслідування у справі керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана і Н.Савченко.

Н.Савченко перебуває під вартою з 23 березня 2018 року. 22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Н.Савченко.

В.Рубана було затримано 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА