21:18 23.10.2018

У Командуванні ВМС розповіли про принципи комплектування екіпажів переданих США Україні "Айленд" і перебіг їх підготовки

2 хв читати
У Командуванні ВМС розповіли про принципи комплектування екіпажів переданих США Україні "Айленд" і перебіг їх підготовки

Під час підготовки на базі дивізіону надводних кораблів і навчального центру українських Військово-морських сил екіпажів двох патрульних катерів класу "Айленд" ("Island"), які в кінці вересня були передані США Військово-морським силам ЗС України, значна увага приділяється вдосконаленню знань англійської мови, зазначають у Командуванні ВМС ЗС України.

У повідомленні, оприлюдненому у вівторок увечері на сторінці українських ВМС у соцмережі Фейсбук, наводяться слова командира Морського командування ВМС ЗСУ капітана 1 рангу Володимира Догонова, який запевнив, що до завдань комплектування екіпажів катерів українська сторона поставилася з максимальною відповідальністю і новопризначений особовий склад підлягав жорсткому відбору.

"Варто зазначити, що до складу екіпажів патрульних катерів типу" Island "увійшли військові моряки з практичним досвідом виконання завдань у морі, фізично підготовлені, мотивовані, з високим рівнем моральних і професійних якостей і знанням англійської мови", - йдеться в інформації.

Як повідомлялося, 27 вересня на військово-морській базі в Балтіморі (штат Меріленд, США) у присутності президента України Петра Порошенка і віце-адмірала Берегової охорони США Майкла Макаллістера відбулася урочиста церемонія передачі двох катерів класу "Айленд" ("Island") Військово морським силам Збройних сил України.

Меморандум про передачу Україні патрульних катерів USCGC Cushing (WPB-1321) і USCGC Drummond (WPB-1323) підписали командувач ВМС ЗСУ адмірал Ігор Воронченко і віце-адмірал Берегової охорони США М.Макаллістер.

Говорячи про отримання Україною двох патрульних катерів, П.Порошенко висловив надію, що ця подія лише початок співпраці Києва і Вашингтона в даному напрямку.

"Cushing" і "Drummond" після виведення зі складу Берегової охорони США в 2017 році перебували в законсервованому стані. Останній доковий ремонт "Cushing" відбувся в 2014 році, а "Drummond" - в 2012 році.

"Drummond" також раніше пройшов модернізацію за програмою "МЕР", під час якої додатково до загального обсягу ремонтних робіт (доковий ремонт, поточний ремонт пристроїв, механізмів і систем) було проведено оновлення низки ключових вузлів, а також заміна на більш сучасні ключові системи катера.

У США має розпочатись підготовка українських екіпажів цих катерів. Згодом "Айленди" будуть транспортовані до Одеси. За озвученими раніше в ЗМІ оцінками, в цілому цей процес може зайняти до одного року. Надалі при проведенні відповідної політики можливе отримання й інших катерів цього типу Україною, а також інших необхідних плавзасобів від США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА