17:48 24.10.2018

У справі за позовом Насірова про його відновлення на посаді глави ДФС оголошено перерву до 28 листопада

2 хв читати
У справі за позовом Насірова про його відновлення на посаді глави ДФС оголошено перерву до 28 листопада

Окружний адміністративний суд міста Києва провів підготовче засідання за позовом екс-глави Державної фіскальної служби України (ДФС) Романа Насірова до Кабінету Міністрів і ДФС про його відновлення на посаді голови відомства й оголосив у засіданні перерву до 28 листопада.

"У підготовчому засіданні оголошено перерву до 28 листопада для надання часу представникам відповідачів подати заперечення... як це передбачено Кодексом адміністративного судочинства", - повідомляється на офіційному сайті столичного Окружного адмінсуду в середу.

Як зазначено в повідомленні, під час засідання в середу суд розглянув клопотання позивача та залучив до справи письмові докази. Також було розглянуто заяву народного депутата України Андрія Журжія про його вступ у справу як третьої особи, проте її було відхилено.

У суді нагадали, що Р.Насіров просить суд визнати протиправним і незаконним розпорядження Кабміну від 31 січня 2018 року про його звільнення з посади голови ДФС, а також просить поновити його на цій посаді.

Як повідомлялося, 2 березня 2017 року детективи НАБУ повідомили про підозру в скоєнні злочину Р.Насірову, після чого затримали. Його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Р.Насірову інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК.

Сторона обвинувачення вважає, що глава ДФС протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочку податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення він прийняв із порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до держбюджету в сумі понад 2 млрд грн.

15 червня 2018 року Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання прокурорів САП щодо продовження процесуальних зобов'язань Р.Насірову. Таким чином, він зобов'язаний носити електронний браслет, не від'їжджати з Києва, здати закордонні паспорти, прибувати за викликом до слідчого, судді або прокурора та повідомляти про зміну місця проживання. Шевченківський райсуд Києва 28 вересня скасував зобов'язання Р.Насірову носити електронний браслет.

На початку вересня на той момент в. о. глави ДФС Мирослав Продан звільнився за власним бажанням. Кабмін повідомив про намір оголосити конкурс на цю посаду, а виконання обов'язків глави відомства поклав на екс-керівника Одеської митниці Олександра Власова.

Звільнений Кабінетом Міністрів глава відомства Р.Насіров був відібраний на конкурсі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА