18:52 24.10.2018

Дмитра Россошанського засудили до семи років ув'язнення без права на амністію

2 хв читати
Дмитра Россошанського засудили до семи років ув'язнення без права на амністію

Обухівський районний суд Київської області на засіданні в середу засудив Дмитра Россошанського, який у 2015 році на смерть збив Світлану Сапатинську, сестру вбитої в грудні 2017 року правозахисниці Ірини Ноздровської, до семи років позбавлення волі без права на амністію.

"Суд визнав Россошанського Дмитра Юрійовича винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на сім років із позбавленням права керувати транспортними засобами терміном три роки. Запобіжним заходом до набуття вироком законної чинності залишено тримання під вартою в Київському слідчому ізоляторі. У задоволенні клопотання про застосування амністії суд відмовив", - повідомляє прес-служба райсуду в середу.

У повідомленні зазначено, що 24 жовтня суд завершив розгляд справи проти Д.Россошанського, якого обвинувачували у порушенні правил безпеки дорожнього руху під час керування транспортним засобом, що спричинило смерть С.Сапатинської 30 вересня 2015 року в с. Демидові Вишгородського району Київської області.

Як повідомлялося, юриста І.Ноздровську, яка проживала в с. Демидові, знайшли мертвою в річці 1 січня 2018 року. 8 січня стало відомо про затримання підозрюваного в цьому злочині. Ним є Юрій Россошанський, батько Д.Россошанського, засудженого в травні 2017 року до семи років за смертельну ДТП, в якій у вересні 2015 року загинула сестра І.Ноздровської С.Сапатинська. Справу про вбивство вела особисто І.Ноздровська й добилася того, щоб через два роки після смертельної аварії Д.Россошанський, племінник голови Вишгородського райсуду, опинився на лаві підсудних. Йому було оголошено вирок у вигляді семи років позбавлення волі, проте Апеляційний суд цей вирок скасував і повернув справу до суду першої інстанції.

Ю.Россошанського взяли під варту. У липні 2018 року його дії було перекваліфіковано з ч.1 ст.115 (умисне вбивство) на п.4 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА