20:21 24.10.2018

Мер Нью-Йорка назвав відправку поштою посилок з бомбами спробою терактів

2 хв читати
Мер Нью-Йорка назвав відправку поштою посилок з бомбами спробою терактів

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо в середу заявив, що ситуація з відправкою поштою посилок з вибуховими пристроями є тероризмом, і зазначив, що ця загроза нейтралізована.

"Те, що ми бачили сьогодні - це спроба тероризму, терористичного акту, спрямованого на те, щоб підірвати свободу преси та лідерів цієї країни за рахунок актів насильства", - сказав він на прес-конференції.

Він подякував співробітникам служби швидкого реагування за швидке врегулювання ситуації.

"Наразі у немає підстав вважати, що загроза в тих чи інших місцях в Нью-Йорку зберігається. Я хочу сказати всім нью-йоркцям, що вони можуть повернутися до своїх справ", - підкреслив він.

Раніше в середу була проведена евакуація співробітників "Тайм-Ворнер-Центру", в якому знаходиться штаб-квартира американського телеканалу Сі-Ен-Ен. Нині будівлю центру оточено поліцією.

Сі-Ен-Ен з посиланням на джерела повідомив, що посилка, доставлена в Тайм-Ворнер-Центр, призначалася колишньому директору ЦРУ Джону Бреннану, який покинув цей пост в 2017 році, а тепер співпрацює з низкою американських ЗМІ.

Схожа посилка була виявлена також на присадибній території будинку Білла і Гілларі Клінтон в передмісті Нью-Йорка. Бомбу випадково виявив чоловік, який перевіряв пошту Клінтонів.

Аналогічні посилки отримали й інші колишні і діючі держслужбовці США.

Крім того, американські служби безпеки заявили про перехоплення підозрілої посилки, відправленої в Білий дім, проте пізніше інформацію було спростовано.

На цьому тижні аналогічна посилка з вибуховим пристроєм була знайдена в Бедфорді в поштовій скриньці біля будинку відомого інвестора і мільярдера Джорджа Сороса.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА