20:28 24.10.2018

Українські рибалки можуть втратити частину свого промислу в Азовському морі через зрив роботи комісії з рибальства

2 хв читати
Українські рибалки можуть втратити частину свого промислу в Азовському морі через зрив роботи комісії з рибальства

Державне агентство рибного господарства вбачає загрозу втрати частини промислової акваторії Азовського моря для українських рибалок, якщо роботу українсько-російської комісії з рибальства не буде відновлено, повідомив заступник голови агентства Андрій Кравченко.

"Дійсно, робота комісії була заблокована. Сподіваюся, що це питання буде найближчим часом вирішено. Але якщо робота комісії не буде завершена в установленому порядку і не буде підписано відповідний протокол, складно спрогнозувати наслідки, враховуючи ситуацію на Азовському морі. Є серйозні побоювання, що українські рибалки втратять велику частину Азовського моря для свого промислу", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Він також уточнив, що в Азовському морі працює близько 90 риболовецьких підприємств. Торік українські рибалки в Азовському морі виловили та переробили понад 37 тис. тонн продукції.

"У цих підприємств будуть великі ризики в роботі, враховуючи статус Азовського моря як внутрішнього моря двох держав. Є загроза втрати частини промислової акваторії моря, тому що не буде погоджено запаси, не буде видано дозволи. Ми побоюємося скорочення вилову риби", - зазначив він.

При цьому А.Кравченко наголосив, що комісія регулює питання виключно промислової господарської діяльності в Азовському морі. Зокрема, питання наукових досліджень, заборони на промисел, відкриття нових районів промислу, терміни нересту.

"Це комплекс питань про рибогосподарську діяльність, і ніякої іншої в положеннях про цю комісію немає", - уточнив заступник голови Держрибагентства.

До складу делегації від України входять експерти Держрибагентства, представники рибопромислових підприємств, які провадять господарську діяльність в Азовському морі. Також до комісії входять представники Міністерства закордонних справ, Мін’юсту, Держприкордонслужби, представники силових структур, додав він.

"Це 30-та сесія комісії. Перед її проведенням ми збирали міжвідомчі наради з цих питань, де наголошували на необхідності засідання цієї комісії, щоб обстоювати національні інтереси України та забезпечити легальну роботу наших рибалок в Азовському морі", - уточнив А.Кравченко.

Як повідомлялося, народний депутат України від фракції "Блок Петра Порошенка", голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на засіданні українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі в Києві заявив про неприпустимість подібних переговорів, а також зажадав від СБУ негайно видворити з України голову російської делегації, який незаконно відвідував тимчасово окупований Росією Крим. Також нардеп Сергій Висоцький (фракція "Народний фронт"), який відвідав засідання рибкомісії, повідомив, що зусиллями парламентарів "засідання комісії зірвано".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА