16:58 25.10.2018

Суд заарештував з альтернативою застави заступника голови правління "Ощадбанку" та ще кількох фігурантів справи про незаконне привласнення державних коштів

3 хв читати
Суд заарештував з альтернативою застави заступника голови правління "Ощадбанку" та ще кількох фігурантів справи про незаконне привласнення державних коштів

 Солом'янський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту з альтернативою застави заступнику голови правління АТ "Ощадбанк", керівнику департаменту корпоративного бізнесу ПрАТ "Креатив" і двом співробітникам ПАТ "Креатив Груп".

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, Солом'янський районний суд у четвер розглядає клопотання прокурорів про обрання запобіжного заходу десятьом підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом заволодіння грошовими коштами "Ощадбанку".

"Уже обрано запобіжний захід таким підозрюваним: заступнику голови правління банку - у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави сумою 7 млн грн, співробітнику департаменту корпоративного бізнесу банку - тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 1,5 млн грн", - написав Н.Холодницький.

Крім того, за його словами, обрано запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 2 млн грн керівнику ПрАТ "Креатив", двом співробітникам ПАТ "Креатив Груп" - арешт з альтернативою застави в 2 млн 550 тис. грн.

Як повідомлялося, прокурори САП погодили повідомлення про підозру 10 особам у кримінальному провадженні за фактом заволодіння кредитними коштами АТ "Ощадбанк". Серед них два нинішні й один колишній співробітник банку, зокрема заступник голови правління банку, які готували документацію щодо видачі кредиту, а також п’ятеро співробітників групи "Креатив", зокрема головний бухгалтер, котрі підробили низку документів, договорів і безпосередньо здійснювали легалізацію коштів.

Затримано та повідомлено про підозру й сину народного депутата, який разом з іншими бенефіціарними власниками групи "Креатив" (на той час) набув корпоративні права ПАТ "Чорноморгідрозалізобетон", придбані за рахунок коштів банку. Їм інкриміновано дії, передбачені ч.5 ст.191 (як пособництво у вчиненні цього злочину), ч.3 ст.209, ч.1 ст.366 КК України.

Прокурори САП внесли до суду відповідні клопотання щодо всіх підозрюваних про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави від 5 до 150 млн грн залежно від ролі кожного з учасників.

Досудове слідство встановило, що протягом вересня 2013 року - січня 2014 років бенефіціарні власники групи "Креатив", діючи за попередньою змовою зі службовими особами низки інших товариств, заволоділи грошовими коштами, отриманими в АТ "Ощадбанк" за договором кредитної лінії в сумі $20 млн (на момент скоєння злочину - 160 млн грн). Договір був укладений із порушенням вимог кредитної політики АТ "Ощадбанк" і ніколи не був забезпечений заставою майнових прав, оскільки наявне забезпечення дозволяло видати кредит на суму не більше ніж на $7 млн (або 56 млн грн).

У січні 2014 року зазначені кредитні кошти привласнили та вивели з цього товариства тодішні бенефіціари групи "Креатив" на рахунки компаній-нерезидентів (Беліз, Швейцарія) під виглядом виконання контрактів на постачання тропічної олії, чого насправді не було. Надалі за рахунок зазначених коштів бенефіціари "Креативу" придбали на підконтрольну їм компанію-нерезидента корпоративні права одного з підприємств, а частину коштів було використано на власні потреби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА