18:50 25.10.2018

Протипоказання для перебування в СІЗО Зайцевої, обвинувачуваної у смертельній ДТП у Харкові, відсутні

2 хв читати

Комісія, створена управлінням охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації, за результатами оглядів фахівцями й додаткових обстежень дійшла висновку, що протипоказань для перебування в умовах СІЗО Олени Зайцевої, обвинувачуваної у смертельній ДТП, яка сталася в центрі Харкова в жовтні минулого року, немає.

"За результатами обстеження обласні фахівці жодної патології в підслідної Зайцевої не виявили. Жодних протипоказань для її перебування в умовах слідчого ізолятора немає", - цитує прес-служба начальника управління охорони здоров'я Харківської ОДА Богдана Федака.

За словами Б.Федака, комісію було створено на звернення завідувача медичної частини СІЗО. Огляд та обстеження О.Зайцевої проводили 22 жовтня обласний нейрохірург, кардіолог, обласний офтальмолог, обласний дерматовенеролог, ревматолог, а також обласні спеціалісти з ультразвукової та лабораторної діагностики.

"Патології з боку систем і органів, які обстежили ці фахівці, не виявлено", - сказав Б.Федак.

Раніше адвокати О.Зайцевої неодноразово заявляли про погіршення її стану здоров'я в умовах СІЗО, вимагали госпіталізації підзахисної, а також просили змінити їй запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Одне з засідань у справі не відбулося, оскільки О.Зайцева, посилаючись на погане самопочуття, відмовилася виходити до зали суду.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та провулку Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, вчинив зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України. Максимальна санкція статті передбачає десять років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Ю.Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Г.Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозру не висунуто.

6 листопада було оголошено про підозру по ч.3 ст. 286 Г.Дронову. 8 листопада Київський райсуд Харкова визначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Пізніше Київський райсуд Харкова неодноразово подовжував запобіжний захід обом підозрюваним.

2 лютого 2018 року обвинувальний акт стосовно О.Зайцевої та Г.Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Матеріали стосовно автошколи, де вчилася О.Зайцева, були виділені в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА