19:35 25.10.2018

МЕРТ пропонує впровадити механізм добровільного "нульового" декларування криптовалют

1 хв читати
МЕРТ пропонує впровадити механізм добровільного "нульового" декларування криптовалют

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) пропонує впровадити механізм добровільного "нульового" декларування віртуальних активів і віртуальних валют, щоб їхні власники могли ввести криптовалюти в банківську систему.

Відповідна норма міститься в проекті урядового розпорядження про Концепцію державної політики у сфері віртуальних активів, оприлюдненому на сайті МЕРТ.

Крім цього, проект концепції передбачає внесення змін до законодавства про визнання окремих учасників ринку віртуальних валют суб'єктами первинного фінансового моніторингу, а також закріплення за окремою категорією таких суб'єктів органу державного регулювання і нагляду у сфері запобігання та протидії відмиванню доходів.

Також документ передбачає вимогу до професійних учасників ринку періодичної звітності про свою діяльність.

МЕРТ також пропонує визначення термінів "віртуальна валюта", "віртуальні активи", "майнінг" тощо.

"Віртуальна валюта - цифрове представлення вартості, яке не випущене чи гарантоване центральним банком або державним органом, не обов'язково прив'язане до законодавчо закріпленої валюти та не має юридичного статусу валюти чи грошей, але приймається фізичними або юридичними особами як засіб обміну, і яке може передаватися, зберігатися та торгуватися в електронному вигляді", - зазначається в документі.

Віртуальними активами МЕРТ пропонує вважати будь-які записи в систематизованій базі даних - розподіленому реєстрі записів, використання яких зумовить отримання економічних вигод у майбутньому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА