20:00 25.10.2018

Нелегали з В'єтнаму, утримувані під Києвом, змогли поспілкуватися з рідними

2 хв читати
Нелегали з В'єтнаму, утримувані під Києвом, змогли поспілкуватися з рідними

Нелегальні мігранти з В'єтнаму, незаконно утримувані в смт Глеваха (Васильківський район Київської області), наразі забезпечені їжею і змогли поспілкуватися з родичами, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Нелегальні мігранти з В'єтнаму отримали тимчасовий притулок, їжу і можливість зв'язку з рідними. (...) Сьогодні співробітники мого Офісу терміново виїхали на місце події. Вони зустрілися з громадянами В'єтнаму, двадцять шість з яких знаходяться в Васильківській поліції, двоє - в лікарні. Серед постраждалих - сім жінок і один неповнолітній", - написала вона на своїй сторінці в Фейсбук у четвер.

За словами омбудсмена, вперше за три місяці іноземці поговорили зі своїми сім'ями, телефонний зв'язок забезпечили співробітники Офісу омбудсмена. А в місцевому відділі поліції постраждалим надали їжу та теплий одяг.

Як повідомлялося, в смт Глеваха незаконно утримували 28 нелегальних в'єтнамських мігрантів. За інформацією обласної поліції, жителі Глевахи звернулися в поліцію і повідомили, що територією селища ходять іноземці та просять їсти. На місце виїхали наряди поліції.

Співробітники Васильківського райвідділу спілкувалися з іноземцями за допомогою перекладачів. Надалі вони будуть передані працівникам Державної міграційної служби для розміщення у відповідних установах для нелегальних мігрантів.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ст.146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Людину, яка утримувала в'єтнамців, затримано згідно ст.208 КПК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА