08:39 26.10.2018

Київ має намір у 2019 підключити до міського дата-центру всі камери відеоспостереження в школах і дитсадках

2 хв читати
Київ має намір у 2019 підключити до міського дата-центру всі камери відеоспостереження в школах і дитсадках

Київська міська державна адміністрація планує наступного року підключити до міського дата-центру всеі камери відеоспостереження, монтовані в школах і дитячих садах, заявив заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.

"Дітей чужих не буває, і безпека кожної дитини - найважливіше завдання. У всіх школах і садках встановлені камери відеоспостереження. Зараз у більшості шкіл запис з відеокамер зберігається на локальних серверах, в частині – вже передається на сервери міського дата-центру. Завдання міста - вивести стрім з усіх камер централізовано. Відповідні роботи вже відбуваються, і наступного року стрім з усіх шкіл буде виведений на сервери дата-центру. Також, окрім камер, в кожному навчальному закладі монтована "тривожна кнопка". Як ми побачили сьогодні, охоронні компанії витримують норматив і протягом 5-9 хвилин приїжджають на місце", - заявив В.Мондріевський під час перевірки функціонування системи відеоспостереження та "тривожних кнопок" у навчальних закладах столиці.

Заступник голови КМДА зазначив, що пріоритетним завданням розвитку Kyiv Smart City мер Віталій Кличко визначив забезпечення безпеки столиці.

У свою чергу, директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров повідомив, що станом на четвер, 25 жовтня, встановлено 2006 камер відеоспостереження в 938 об'єктах: дитячих садах і школах.

У КМДА нагадали, що 18 жовтня під час пленарного засідання Київської міської ради В.Кличко дав міським службам доручення перевірити функціональність системи відеоспостереження у всіх столичних школах, садках та інших навчальних закладах.

Адміністратором системи відеоспостереження є комунальне підприємство "Інформатика".

Дані, отримані з використанням засобів відеофіксації, зберігаються в системі протягом 30 календарних днів, а потім автоматично знищуються.

Система відеоспостереження є частиною комплексних цільових програм "Електронна столиця" і профілактики та протидії злочинності "Безпечна столиця".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА