10:56 26.10.2018

Видання Foreing Policy пояснило відповідь Хуга про відсутність російського військового втручання на Донбасі

2 хв читати
Видання Foreing Policy пояснило відповідь Хуга про відсутність російського військового втручання на Донбасі

Американське видання Foreign Policy, що опублікувало днем раніше інтерв'ю з першим заступником Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Александром Хугом, прибрало з опублікованого тексту частину, в якій зазначено, що моніторингова місія ОБСЄ не побачила доказів російського втручання на Донбасі, і надрукувало пояснення.

"Виправлення, 25 жовтня 2018 року. У більш ранній версії Хуг заявив, що ОБСЄ не бачила прямих доказів російського втручання на сході України. Ми вилучили це зауваження, оскільки воно не передає його точку зору. Він далі цитує факти і спостереження, які зафіксували його спостерігачі", - йдеться в оновленому тексті інтерв'ю, розміщеному на сайті видання.

Як пояснили в прес-службі СММ ОБСЄ, вилучений фрагмент не був цитатою А.Хуга.

Як повідомлялося, раніше А.Хуг розповів в інтерв'ю Foreign Policy, що спостерігачі СММ ОБСЄ бачили на Донбасі людей із розпізнавальними знаками РФ, але, за його словами, "таку форму можна купити де завгодно". На запитання, якою є позиція ОБСЄ з приводу втручання Росії в події на сході України А.Хуг зазначив: "Що стосується того, що ми побачили на місці, ми не побачили прямих доказів (російського втручання - ІФ). Втім, ми бачили конвої, які виїжджають і в'їжджають до України брудними дорогами посеред ночі в місцях, де немає офіційного перетину кордону".

За словами А.Хуга, на одній із ділянок прикордонної території ОБСЄ вдалося зафіксувати незаконний перетин кордону і опублікувати відповідне відео. "Ми бачили особливі види зброї, які ми в деталях описали, зокрема й військове електронне озброєння. Ми також говорили з узятими у полон українською армією бранцями, які заявляють, що вони служать в російській армії і при ротації беруть участь у військових діях в Україні", - заявив А.Хуг. "Ми бачили також розпізнавальні знаки Німеччини, Іспанії та інших - але також Росії", - зазначив заступник голови СММ ОБСЄ.

У відповідь на це перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко висловила жаль у зв'язку із заявами А.Хуга і висловила сподівання, що "це просто невдало сформулювана ним фраза, а не позиція". Вона наголосила, що СММ ОБСЄ щотижня фіксує на Донбасі та відображає в своїх офіційних звітах новітню російську техніку і озброєння.

А.Хуг 31 жовтня полишить свою посаду першого заступника голови СММ ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА