07:21 27.10.2018

Безпілотник ВПС США провів чергову 11-годинну розвідку біля західних рубежів Росії

2 хв читати
Безпілотник ВПС США провів чергову 11-годинну розвідку біля західних рубежів Росії

Стратегічний безпілотний літальний апарат ВПС США RQ-4B Global Hawk, здатний вести розвідку на сотні кілометрів в глибину території противника, в п'ятницю здійснив 11-годинний політ поблизу кордонів Росії в регіоні Балтики, випливає з моніторингових даних західних авіаційних ресурсів.

За їхніми відомостями, американський дальній безпілотник, що вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія протягом близько п'яти годин вів розвідку поблизу кордону Калінінградської області, перебуваючи в небі над Литвою на висоті 15 тис. метрів. Потім, перелетівши в повітряний простір Естонії, розвідник зробив кілька прольотів уздовж кордонів Ленінградської і Псковської областей на лінії від естонського міста Тарту до Фінської затоки. Після чого, повернувшись у повітряний простір Литви, продовжив курсувати поблизу кордонів Калінінградській області перед тим, як взяти курс на базу в Італії.

Після вильоту з авіабази Сігонелла в Італії маршрут польоту американського безпілотника до російських кордонів на Балтиці пролягав над Грецією, Болгарією, Румунією, Україною та Польщею.

Згідно з відкритими джерелами, RQ-4B Global Hawk, на борту якого знаходиться камера з високою роздільною здатністю, інфрачервоний сенсор і радар для відстеження рухомих об'єктів, призначений для ведення стратегічної повітряної розвідки на глибину понад 300 км на території супротивника. При польоті на великих висотах Global Hawk здатний оглядати великі території, здійснювати розвідку точкових цілей з високою роздільною здатністю і передавати розвідінформацію командуванню в реальному режимі часу через супутниковий канал зв'язку. RQ-4B Global Hawk, що має злітну масу 15 тонн і розмах крила близько 40 метрів, може патрулювати протягом 30 годин на висоті до 18 тис. м.

Востаннє такий тривалий політ американського розвідувального безпілотника поблизу західних рубежів Росії в регіоні Балтики був зафіксований 6 жовтня.

У четвер стратегічний розвідувальний літак ВПС США RC-135V з бортовим номером 64-14846 і позивним MARIO64, що вилетів з авіабази Мілденхолл у Великій Британії, також зробив багатогодинний політ поблизу кордонів Калінінградської, Ленінградської і Псковської областей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА