07:31 27.10.2018

У Харківській області поліцейські сфальсифікували кримінальне виробництво для імітації якості роботи

2 хв читати
У Харківській області поліцейські сфальсифікували кримінальне виробництво для імітації якості роботи

Прокуратура Харківської області розпочала розслідування за фактами перевищення службових повноважень працівниками одного з райвідділів поліції в області та незаконного поводження з боєприпасами (ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 365 КК України).

"За попередніми даними слідства, поліцейські з метою імітації якості роботи шляхом "накручування" статистичних показників зареєстрували кримінальне провадження за фактом незаконного поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК України) щодо підставної особи", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними досудового слідства, поліцейські змусили зімітувати незаконне зберігання боєприпасів 38-річного сільського жителя, який повертався з риболовлі напідпитку. На зупинці громадського транспорту до нього під'їхала машина з поліцейськими, які почали загрожувати адміністративною відповідальністю за пляшку пива, яку чоловік нібито розпивав в громадському місці. Поліцейські вдавали, що оформляють якісь документи, чинили психологічний тиск на чоловіка і змусили зімітувати зберігання боєприпасів. Потім вручили йому сумку і поїхали.

Трохи пізніше до чоловіка під'їхали вже поліцейські у формі і "зафіксували" зберігання зброї, оскільки в пакеті виявилися боєприпаси.

За словами потерпілого, ніяких документів на огляд особистих речей він не підписував. Він розповів заздалегідь обумовлену версію, що зброю знайшов під час риболовлі.

"Боєприпаси у нього вилучили, після чого внесли відповідні дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР), фактично зробивши з невинної людини злочинця", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

В інформації зазначається, що в серпні-вересні на території регіону підрозділами поліції проводилися профілактичні заходи з метою стабілізації криміногенної ситуації та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухівки.

За даними офіційного сайту Головного управління Національної поліції в Харківській області, в результаті проведення зазначених заходів в ЄРДР внесено 69 кримінальних правопорушень, пов'язаних з незаконним обігом зброї та вибухівки, з яких в 57 процесах було здійснено вилучення речових доказів, розкрито 23 злочини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА