07:37 27.10.2018

Гройсман пообіцяв не допустити припинення "Укрпоштою" доставки пенсій і запропонував менеджменту піти в разі незгоди

2 хв читати
Гройсман пообіцяв не допустити припинення "Укрпоштою" доставки пенсій і запропонував менеджменту піти в разі незгоди

Прем'єр міністр Володимир Гройсман пообіцяв не допустити припинення виконання ПАТ "Укрпошта" доставки пенсій українцям і запропонував її менеджменту звільнитися, якщо вони не згодні з важливістю цієї соціальної функції.

"Це неприпустимо - не доносити пенсії пенсіонерам. Я цього не допущу. Економити нехай починають з себе - своїх заробітних плат. Якщо менеджмент "Укрпошти" не розуміє важливості соціальної функції компанії, і це буде їх незмінна позиція - я б радив їм усім зібратися, написати заяви і перейти на іншу роботу. Ми призначали менеджмент на конкурсній основі не для того, щоб вони брали в заручники всіх, особливо пенсіонерів", - цитує коментар В.Гройсмана щодо можливості закриття кількох тисяч відділень "Укрпошти", що суттєво ускладнить доставку не тільки кореспонденції, а й пенсій, прес-служба Кабміну.

Прем'єр-міністр також зазначив, що недавно в "Укрпошту" було призначено незалежну наглядову раду і уряд планує звернутися до неї з проханням дати оцінку ситуації і вплинути на керівництво компанії.

"Пошта буде доставляти пенсії, і це принципово важливо для людей. Українська пошта має працювати для українських громадян", - заявив В.Гройсман.

За його словами, якщо компанії не вистачає коштів - можна подумати над розвитком тих напрямів діяльності, які перетворять "Укрпошту" в прибуткову компанію і дозволять платити співробітникам, перш за все пересічним листоношам, гідну зарплату.

"Я розумію, є проблеми. Але я підкреслюю: ми наймали управлінців, щоб вони ці проблеми вирішували, а не створювали нові", - додав глава уряду.

Раніше гендиректор І.Смілянський в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр" заявив, що "Укрпошта" має намір оптимізувати мережу в селах, вибудувану під доставку пенсій, якщо тариф на доставку не буде змінений.

"З 1 січня 2019 роки не будемо доставляти пенсії, закриємо 5-7 тисяч стаціонарних відділень, звільнимо частину адміністративного і виробничого персоналу", - заявив глава "Укрпошти".

Як повідомлялося, у вересні генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив, що "Укрпошта" планує припинити здійснення доставки пенсій у разі, якщо новий тариф на неї не буде затверджений.

Раніше І.Смілянський неодноразово заявляв про збитковість послуги з доставки пенсій для "Укрпошти" і необхідність перегляду тарифу на доставку пенсій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА