21:18 27.10.2018

Кількість жертв стрілянини в синагозі в Піттсбурзі збільшилася до 11 осіб

1 хв читати
Кількість жертв стрілянини в синагозі в Піттсбурзі збільшилася до 11 осіб

Щонайменше 11 людей загинули в результаті стрілянини, яка сталася в синагозі в Піттсбурзі (штат Пенсильванія), передають у суботу американські ЗМІ.

Раніше повідомлялося про вісім загиблих. Ще 12 осіб отримали поранення, серед них є співробітники поліції.

Губернатор штату Пенсильванія Том Вольф закликав молитися за те, щоб стрілянина в синагозі Піттсбурга не привела до ще більшої кількості жертв.

Він сказав, що стрілянина стала "жахливою трагедією", і "необхідно молитися і сподіватися на те, щоб більше не сталося втрат невинних життів".

Тим часом, за словами глави синагоги Майкла Айзенберга, більше 80 прихожан могли перебувати в будівлі для участі в суботніх богослужіннях, коли там почалася стрілянина.

"О 9:45 за місцевим часом в синагозі одночасно проходили три богослужіння, які були зупинені (в зв'язку зі стріляниною - ІФ)", - наводять видання його слова.

М.Айзенберг зазначив, що в головній будівлі перебували приблизно 40 чоловік, а також поверхом нижче - ще близько 30-40 осіб.

Раніше повідомлялося, що стрільцем є 48-річний Роб Бауер. За даними поліції, він увірвався в будівлю з антисемітськими закликами. Пізніше чоловік здався поліції.

Президент США Дональд Трамп написав в Twitter, що уважно стежить за подіями в Піттсбурзі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА