11:19 29.10.2018

Заарештована Н.Савченко просить екс-заступника генпрокурора Кузьміна консультувати її з питань звернення до ЄСПЛ

2 хв читати
Заарештована Н.Савченко просить екс-заступника генпрокурора Кузьміна консультувати її з питань звернення до ЄСПЛ

Народний депутат Надія Савченко, яка перебуває під арештом, просить колишнього першого заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна консультувати її з питань можливого звернення до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

У листі Н.Савченко, адресованому Р.Кузьміну, який оприлюднено на сторінці нардепа в соцмережі Facebook у понеділок, вона висловлює думку, що юридична робота в міжнародному правовому полі, яку нині здійснює Р.Кузьмін, "послужить Україні і буде історичним уроком, корисним світовому суспільству".

Нардеп висловила думку, що розгляд її справи в Європейському суді з прав людини також буде корисним для України.

"Я буду вдячна, якщо Ви погодитесь консультувати мене з питань захисту та можливого звернення до ЄСПЛ. Ваша співпраця з моїми адвокатами значно посилить шанси на перемогу України над свавіллям і беззаконням кожної політичної "еліти", котра приходить до влади в Україні, а це і буде наша спільна перемога - перемога українського народу", - зазначила нардеп.

Н.Савченко також наголосила: "З усіх Ваших політичних поглядів і ідей мені подобається виключно одне: це відновлення і стабілізація правового поля України в спеціалізованому міжнародному суді відповідно до міжнародного права і демократичних цінностей цивілізованого світу. Моя особиста думка - люди, що вийшли на Майдан, мали повне право на волевиявлення народу шляхом збройного повстання проти влади. І я повністю згодна з тим, що і "Майдан" і "Донбас" потрібно судити одним законом України, а не вигадувати під кожну окрему ситуацію нове законодавство відповідно до політичних кон'юнктур".

Як відомо, нині Н.Савченко та її адвокати ознайомлюються з матеріалами так званої справи Савченко-Рубана, розслідування якої було завершено 1 серпня.

Адвокат керівника Центру звільнення полонеників "Офіцерський корпус" Владимира Рубана Валентин Рибін уже завершив ознайомлення з матеріалами справи, про що 30 серпня повідомив слідство.

Н.Савченко перебуває під вартою з 23 березня 2018 року. 22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка і надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Н.Савченко.

В.Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

25 жовтня 2018 року Шевченківський районний суд Києва продовжив до 23 грудня термін арешту народного депутата Н. Савченко, яку підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Колишній перший заступник генерального прокурора України (у 2010-2013 рр.) Р.Кузьмін перебуває в розшуку за підозрою в зловживанні владою або службовим становищем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА