11:32 29.10.2018

Суд переніс слухання справи екс-нардепа Мартиненка на 5 листопада

3 хв читати
Суд переніс слухання справи екс-нардепа Мартиненка на 5 листопада

Шевченківський районний суд м.Києва переніс слухання справи за обвинуваченням колишнього народного депутата Миколи Мартиненка на 5 листопада через те, що суддя перебуває у нарадчій кімнаті щодо іншої справи, повідомив агентству адвокат М.Мартиненко Петро Бойко.

"Засідання перенесли через те, що суддя пішов до нарадчої кімнати у справі Гречковського (члена вищої ради правосуддя, обвинуваченого в шахрайстві). Наступне засідання призначено на 5 листопада на 9.00", - сказав адвокат.

П.Бойко нагадав, що на засіданні в понеділок прокурор мав дочитати обвинувальний акт.

Як повідомлялося, 22 травня 2018 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього парламентарія М.Мартиненка, а також Сергія Переломи, Руслана Журила, Олександра Сорокіна, Володимира Богданця і Валерія Василькова у справі про заволодіння коштами держпідприємств "Східний гірничо-збагачувальний комбінат "(СхідГЗК) та "Енергоатом". Їм інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом), ч.1 ст.255 Кримінального кодексу України (створення злочинної організації ) ".

Так, М.Мартиненку та В.Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК".

"Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів з постачання обладнання для зазначеного підприємства від чеської компанії Skoda JS, укладенні та виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму EUR6,4 млн.

Крім того, М.Мартиненка, С.Перелому, Р.Журила, О.Сорокіна і В.Богданця обвинувачують у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у сумі $ 17,28 мільйонів шляхом неправомірного ув'язнення і подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

Триває досудове розслідування щодо інших підозрюваних в скоєнні зазначених злочинів.

11 жовтня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали ще одного підозрюваного в заволодінні коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" у сумі EUR6,4 млн, який був оголошений у розшук у листопаді 2017 року. Його повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину за ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (пособництво в заволодінні організованою групою чужим майном шляхом зловживання службовою особою службовим становищем, вчиненого в особливо великому розмірі).

За даними НАБУ, підозрюваний особисто за вказівкою колишнього народного депутата М.Мартиненка виступав представником компанії Bradcrest Investments S.A. (Панамська Республіка). У банківських установах Швейцарії він відкривав розрахункові рахунки цієї компанії з тим, щоб на них надходили кошти ( "відкати") від чеської компанії Skoda JS a.s. Надалі таким чином на рахунки панамської компанії надійшли EUR6,4 млн

У свою чергу, прес-служба екс-депутата М.Мартиненка поширила його заяву, в якій стверджується: НАБУ і САП "лише під тиском Миколи Мартиненка передали до суду справу, де фігурує екс-депутат".

"Я очікую суду, де обвинувачення будуть мною спростовані. А всі причетні до фальсифікацій рано чи пізно будуть відповідати за законом, і нести кримінальну відповідальність. Справа проти головного детектива НАБУ Калужинського - лише перший дзвіночок для пана Ситника та всіх інших, причетних до дискредитації мого імені", - цитує М.Мартиненка його прес-служба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА