14:01 29.10.2018

До суду направлено обвинувальний акт стосовно мера Ужгорода

2 хв читати

Прокуратура Закарпатської області затвердила й направила до суду обвинувальний акт стосовно ужгородського міського голови Богдана Андріїва в кримінальному провадженні про реконструкцію культурно-історичного центру "Совине гніздо".

Як повідомляє в понеділок прес-служба прокуратури Закарпатської області, під час досудового розслідування з’ясовано, що внаслідок протиправних дій міського голови Ужгорода з місцевого бюджету незаконно як оплату за невиконані роботи та невикористані будівельні матеріали перераховано понад 6,5 млн грн, виділених на реконструкцію пам'ятки архітектури національного значення "Шпихлір і винний погріб" XVII століття, відомої як "Совине гніздо".

"Так, для перерахування підрядній організації грошових коштів міський голова підписав і завірив печаткою Ужгородської міської ради акти виконаних робіт, до яких підрядник вніс неправдиві відомості з завищенням їх вартості. Тобто, фактично ці кошти розтрачено", - поінформували в прокуратурі.

Підписання цих документів надалі стало підставою для перерахування підприємству коштів за роботи, які, згідно з висновком експерта, станом на той момент виконані не були.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (розтрата коштів, вчинена шляхом зловживання своїм службовим становищем, в особливо великому розмірі) та ч.2 ст.28, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України (співучасть за попередньою змовою в службовій підробці документів).

Як повідомлялося, 30 серпня 2018 року меру Ужгорода Б.Андріїву вручили підозру у справі про реконструкцію культурно-історичного центру "Совине гніздо".

Водночас у прес-службі Ужгородської міськради зазначили, що всі тендерні процедури з реконструкції "Совиного гнізда" було виконано й розпочато роботи до вступу Б.Андріїва на посаду мера Ужгорода.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА