14:54 29.10.2018

Верховний Суд 27 листопада розгляне позов до ВР з вимогою скасувати постанову про томос

2 хв читати
Верховний Суд 27 листопада розгляне позов до ВР з вимогою скасувати постанову про томос

 Верховний Суд 27 листопада розгляне справу за позовом до Верховної Ради з вимогою скасувати постанову про підтримку звернення президента України Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію православної церкви, повідомляє народний депутат Ігор Луценко (фракція "Батьківщина").

"Іноземний громадянин Юрій Самуїлович Харон, котрий в Україні легендований під іменем "отєц Гєдєон"... подав до Верховного Суду на український парламент і вимагає визнати протиправною і скасувати постанову Верховної Ради від 19 квітня 2018 року", - написав І.Луценко на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

"Верховний Суд призначив розгляд справи на 27 листопада 2018 року", - додав нардеп.

За його словами, Ю.Харон одночасно з українським має російське громадянство. Парламентарій розмістив копію паспорта на це ім'я.

"Персонаж зізнався в інтерв'ю СБУ (на той час раднику Грицака), що він одночасно має українське та іноземне громадянство. Враховуючи певні обставини, відомі СБУ, факт наявності іншого громадянства є підставою негайного позбавлення Юрія Самуїловича громадянства України", - написав І.Луценко.

"А відтак – можливості подавати до українського суду в рамках імітації "невдоволення" українських громадян процедурою отримання томосу нашою державою", - додав він.

Нардеп також зазначив, що київські активісти з 2007 року судяться зі священнослужителем через те, що він захопив територію Національного музею історії України, встановив там капітальну споруду й незаконно зареєстрував право власності на нього.

17 квітня 2018 року президент П.Порошенко повідомив про свій намір звернутися до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія із закликом видати томос щодо єдиної помісної Православної церкви в Україні й закликав Верховну Раду в найкоротші терміни підтримати його ініціативу.

19 квітня народні депутати підтримали звернення президента до Вселенського патріарха про надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА