17:56 29.10.2018

Екс-перекладачеві Гройсмана Єжову, обвинувачуваному в державній зраді, продовжили арешт майже до кінця року

2 хв читати
Екс-перекладачеві Гройсмана Єжову, обвинувачуваному в державній зраді, продовжили арешт майже до кінця року

 Голосіївський районний суд Києва 29 жовтня продовжив арешт колишньому перекладачеві прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіславу Єжову, повідомляє радіо "Свобода" в понеділок.

Термін тримання під вартою було продовжено на два місяці, до 27 грудня. Про такий запобіжний захід клопотав представник військової прокуратури Ігор Кринін, який обґрунтував необхідність арешту тим, що обвинувачуваний може втекти, сховатися від слідства або вплинути на свідків.

Адвокат екс-чиновника Валентин Рибін наполягав на іншому запобіжному заході – цілодобовому домашньому арешті. На його думку, прокурор не надав суду доказів того, що його підзахисний передавав таємну інформацію російським спецслужбам, і в його діях не було складу злочину. На думку захисника, всі докази у справі зібрано, й тому обвинувачуваний не може вплинути на хід слідства. На думку захисника, його клієнт не може вплинути на свідків, тому що їхні свідчення не підтверджують провину перекладача в держзраді. На цьому наполягав і сам С.Єжов, який просив суддів відпустити його під домашній арешт.

Як повідомлялося, увечері 20 грудня 2017 року співробітники контррозвідки СБУ затримали на робочому місці чиновника секретаріату Кабміну - С.Єжова. Правоохоронці з’ясували, що його завербували російські спецслужби під час тривалого закордонного відрядження. За інформацією СБУ, С.Єжов за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур і передавав кураторам через електронні канали зв'язку.

С.Єжов неодноразово виконував функції особистого перекладача прем'єра на різних міжнародних зустрічах і під час закордонних поїздок. Раніше він працював у посольстві України в США, а також в адміністрації президента України та апараті Верховної Ради. За даними СБУ, затриманий збирав інформацію про зарубіжні поїздки українського прем'єра за завданням ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, і його діяльність не підпадає під визначення шпигунства.

Дружина С.Єжова Юлія Мірошникова має громадянство РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА