20:40 29.10.2018

До гірників, які протестують на шахті ім. Капустіна в Луганській області, спустилися чиновники

2 хв читати
До гірників, які протестують на шахті ім. Капустіна в Луганській області, спустилися чиновники

Уповноважений Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський повідомляє, що спустився до гірників шахти ім. Капустіна держпідприємства "Лисичанськвугілля" в Луганській області, які протестують, разом із чиновниками та представниками Незалежної профспілки гірників України (НПГУ).

"Між протестувальниками, представниками міністерства та керівництвом підприємства в присутності лідерів профспілки стався діалог. Шахтарі залишилися протестувати. Ситуація залишається дуже напруженою", - написав П.Лисянський на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок увечері.

Представник омбудсмена розповів, що спустився в шахту до протестувальників разом із головою НПГУ Михайлом Волинцем, головою Лисичанського відділення НПГУ Едуардом Всеволодським, директором департаменту Міненерговугілля з видобутку вугілля Олександром Владиченком, в. о. генерального директора ПАТ "Лисичанськвугілля" Валерієм Боярським і директором шахти ім. Капустіна Тимофієм Мірошниковим.

П.Лисянський також повідомив про 15 гірників, які протестують, хоча раніше вдень з'явилася інформація про госпіталізацію одного з них, після чого їх залишилося 14. Також, за словами представника омбудсмена, до них приєднався народний депутат Сергій Каплін. "Гірників, які протестують, залишається 15 і народний депутат України Сергій Каплін", - написав представник омбудсмена.

Як повідомлялося, гірники шахти ім. Капустіна вимагають повернути їм борги із заробітної плати, які, за словами М.Волинця, досягають 170 млн грн. Підземний протест шахтарів розпочався 19 жовтня 2018 року.

13 липня Верховна Рада ухвалила рішення виділити державним шахтам додатково 1,4 млрд грн дотацій для погашення заборгованості із заробітної плати гірникам. Однак, за словами міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, на 17 жовтня з 1,4 млрд грн передбачених законом засобів на виплату заборгованості гірникам було направлено всього 113 млн грн. На той момент міністр повідомляв, що проблема полягає у відсутності коштів, і відомство спільно з Міністерством фінансів шукає шляхи вирішення.

29 жовтня М.Волинець повідомив, що на 11-й день протесту під землею один із гірників захворів на пневмонію, через що було ухвалено рішення підняти його на поверхню. Таким чином, за його словами, страйк 29 жовтня продовжують 14 гірників шахти ім. Капустіна.

Крім того, за інформацією П.Лисянського, на поверхні біля адміністративно-побутового комбінату шахти протестують ще 56 шахтарів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА