14:39 30.10.2018

У Німеччині медбрат зізнався у вбивстві 100 пацієнтів

2 хв читати

Нільс Гегель, який працював медбратом у двох лікарнях Німеччини, визнав провину в умисному вбивстві 100 осіб, передають у вівторок західні ЗМІ.

Сторона обвинувачення вважає, що жертвами медбрата стали як мінімум 36 осіб в одній із лікарень Олденбурга, а також ще 64 - у медичній клініці міста Дельменгорст (Нижня Саксонія).

Після відкриття чергових судових слухань Н.Гегель ствердно відповів на запитання судді про те, чи згоден він із пред'явленими йому обвинуваченнями.

У матеріалах справи зазначається, що медбрат вводив своїм пацієнтам смертельні дози ліків, проте залишав можливість повернути їх до життя в останній момент. Але не всі його експерименти з пацієнтами завершилися успішно, зазначають видання.

Слідчі впевнені, що Н.Гегель, імовірно, робив це через марнославство, нудьгу та бажання похвалитися перед колегами.

Вік жертв Н.Гегеля варіюється від 34 до 96 років, проте він не вибирав їх відповідно до будь-яких критеріїв. Психіатр, який проводив бесіди із Н.Гегелем, зазначив, що вбивства для медбрата "були схожі на прийняття наркотику".

На момент початку розслідування щодо Н.Гегеля він уже перебував під вартою протягом багатьох років. Н.Гегеля було затримано та поміщено під варту в 2005 році після того, як у лікарні Дельменгорста він увів пацієнту ліки, які йому не призначали. У 2008 році його засудили до семи років позбавлення волі за спробу вбивства.

Другий судовий процес стосовно медбрата було розпочато в 2014 році на вимогу сімей, родичі яких померли під наглядом Н.Гегеля. У 2015 році Н.Гегеля визнали винним у вбивстві ще п'яти осіб і засудили додатково до 15 років в'язниці.

Слідство припускає, що остаточна кількість пацієнтів, які загинули від рук медбрата, може досягати 200 осіб. Проте, зазначають ЗМІ, зібрати всі докази буде складно через те, що тіла багатьох загиблих кремували.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА