19:40 30.10.2018

Капітан "Норду" перебуває в Україні, його долю вирішуватимуть після завершення процесуальних дій

2 хв читати
Капітан "Норду" перебуває в Україні, його долю вирішуватимуть після завершення процесуальних дій

Капітан російського сейнера "Норд", члени екіпажу якого у вівторок повернулися додому до окупованого Криму, наразі перебуває в Україні, його долю вирішуватимуть після завершення щодо нього процесуальних дії, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Він на волі, щодо нього відбуваються процесуальні дії. Коли процес буде завершено, буде вирішено, яка його доля надалі ... Він зараз в Україні, він вільно пересувається - ніхто його не затримував", - сказала Л.Денісова в ефірі телеканалу "112.Україна" у вівторок.

Як повідомлялося, 25 березня 2018 року Держприкордонслужба України затримала російський сейнер "Норд" з 10 членами екіпажу на борту.

Капітана судна - громадянина України Володимиру Горбенко обвинувачено за ст.332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою завдання шкоди інтересам країни) і ст.249 Кримінального кодексу (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Херсонський міський суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. На час досудового слідства В.Горбенко перебував у родичів у Мелітополі (Запорізька обл.). Проте 19 червня Херсонський міськсуд відмовив у продовженні зобов'язання для капітана В.Горбенка не відвідувати територію АР Крим.

Як заплановано, 1 листопада Оболонський районний суд Києва розгляне питання про самовідвід судді Людмили Шестаковської у справі щодо капітана судна "Норд" Володимира Горбенка, якого обвинувачують у скоєнні незаконного рибного промислу і порушенні порядку в'їзду/виїзду з тимчасово окупованої території України.

Інших членів екіпажу "Норд" обвинувачено за ч.2 ст.204 Кодексу про адміністративні правопорушення України (незаконний перетин кордону), санкція - штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту. Вони не були затримані і у вівторок, 30 жовтня, перетнули адмінкордон з окупованим Кримом, повернувшись додому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА