19:54 30.10.2018

Приховування персональних даних у системі ProZorro не вирішить проблеми з шахрайством при видачі кредитів

2 хв читати
Приховування персональних даних у системі ProZorro не вирішить проблеми з шахрайством при видачі кредитів

Приховування персональних даних у системі електронних торгів ProZorro не вирішить проблеми з шахрайством при видачі кредитів, вважає перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

"Якщо ми навіть ставитиме штампи "документи не для отримання кредиту", порушників - тих, хто підробляє підпис, це не зупинить... Ця ситуація є черговим підтвердженням того, що реформи мають бути послідовними, зокрема у сфері банківського та небанківського нагляду", - сказав він журналістам у Києві у вівторок.

Він висловив підтримку законопроекту №2413-а про так званий "спліт", який, зокрема, передбачає надання функцій нагляду і регулювання ринку страхових, лізингових і факторингових компаній, кредитних спілок, бюро кредитних історій, ломбардів та інших фінансових компаній Національному банку України.

"Політика НБУ як потужного регулятора надала можливість значно скоротити кількість скандалів у споживчому кредитуванні. Банки знають, що їм за це загрожує реальне покарання, і відкупитися хабарем не вдасться. Водночас у сфері нефінансових організацій, на жаль, немає сильного регулятора, тому там така ситуація зберігається. І не лише в цьому питанні, а також і у світлі захмарних відсоткових ставок", - прокоментував М.Нефьодов.

Раніше мікрофінансова організація Moneyveo наголошувала на необхідності обмеження доступу до персональних даних у системі електронних торгів у зв'язку з випадками шахрайства з використанням таким даних. Зокрема, співзасновник компанії DroneUA Валерій Яковенко заявив про шахрайство з його персональними даними.

"Інтернет-сайт Moneyveo.UA видав кредит третім особам, які оформили договір на моє ім'я. Про це я дізнався випадково... Договір відкрито за документами, розміщеним на сайті ProZorro", - написав В. Яковенко в Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА