20:59 30.10.2018

Поліція Єгипту підключилася до боротьби проти завищених цін на картоплю

1 хв читати
Поліція Єгипту підключилася до боротьби проти завищених цін на картоплю

Міністерство внутрішніх справ Єгипту підключилося до боротьби з підвищенням цін на картоплю в країні, повідомляє у вівторок агентство Associated Press.

Так, поліція встановила тимчасові прилавки, біля яких жителі Єгипту можуть купити картоплю за низькими цінами. Крім того, проводяться рейди на складах, де зберігаються запаси картоплі.

За даними єгипетської газета Daily News, минулого тижня ціни за кілограм картоплі в Єгипті підскочили з 5 єгипетських фунтів до 15 (з $ 0,30 до $ 0,85). Таким чином, зазначає газета, картопля стала одним з найдорожчих рослинних продуктів у країні.

На прилавках, контрольованих співробітниками МВС, картопля продається за ціною 8 фунтів ($ 0,45) за кілограм.

Влада країни обвинуватила у зростанні цін продавців картоплі. У міністерстві сільського господарства країни заявили, що продавці закуповують картоплю у фермерів за низькими цінами і зберігають її на складах, щоб продати пізніше за більш високою ціною.

Рівень споживання картоплі в Єгипті досить високий, так як зазвичай це доступний продукт, а 27,8% жителів країни живуть на межі або за межею бідності, пише газета. В Єгипті виробляється близько 5 млн тонн картоплі, велика частина якого йде на внутрішній ринок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА