13:02 31.10.2018

У Києві банда квартирних злодіїв-іноземців під час втечі протаранила 10 автомобілів

2 хв читати
У Києві банда квартирних злодіїв-іноземців під час втечі протаранила 10 автомобілів

 Поліція затримала в Києві чотирьох квартирних злодіїв - іноземних громадян, які під час спроби втечі протаранили 10 автомобілів, зокрема авто поліції, а також здійснили наїзд на двох правоохоронців.

Як повідомив у середу відділ комунікації поліції Києва, 13 жовтня до чергової частини Дніпровського управління поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі пограбували квартиру, коли господарі були вдома. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

Столичні оперативники, отримавши інформацію про діяльність у Києві злочинної групи, що "спеціалізувалася" на крадіжках і пограбуваннях квартир, розпочали документування їхньої злочинної діяльності. Уночі 28 жовтня правоохоронці затримали чотирьох іноземців після спроби пограбувати житло в Деснянському районі.

Підозрювані намагалися покинути двір на машині, але їхнє авто заблокували оперативники.

"У відповідь на вимогу поліцейських вийти з автомобіля зловмисники заблокувалися в салоні машини та намагалися втекти, протаранюючи при цьому припарковані автомобілі, зокрема службовий автомобіль поліцейських. Загалом пошкодили десять машин. Крім того, рухаючись заднім ходом, вони скоїли наїзд на двох співробітників поліції, які дістали саден та забоїв. Незважаючи на всі спроби втекти з місця події, їх затримали", - розповів подробиці затримання начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко.

За його даними, всі затримані - громадяни іншої держави. Двоє з них перебувають під слідством за скоєння аналогічних злочинів у Солом'янському районі Києва, ще один неодноразово судимий за вчинення квартирних крадіжок.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів вилучено кілька одиниць зброї, походження та вид якої буде встановлено після експертизи. Крім того, в приміщеннях вилучили набори відмичок та ключів, які могли використовуватися під час здійснення злочинів.

Серед вилученого - ювелірні вироби, столові прилади, годинники, телефони. Доведено причетність затриманих до скоєння трьох квартирних крадіжок у Києві, Київській і Житомирській областях та одного пограбування квартири в столиці.

За фактом останнього правопорушення слідчі розпочали два кримінальних провадження: за фактом крадіжки (ст. 185 КК України) та за фактом посягання на життя співробітника правоохоронного органу (ст. 348 КК). Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА