19:14 31.10.2018

"МАУ" змінює норми перевезення ручної поклажі з 15 січня 2019 року

3 хв читати
"МАУ" змінює норми перевезення ручної поклажі з 15 січня 2019 року

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) з 15 січня 2019 року змінює норми перевезення ручної поклажі на всіх своїх рейсах, скоротивши кількість предметів, дозволених до безкоштовного перевезення в салоні, до одного предмета верхнього одягу та парасолі.

Як повідомляється на сайті авіакомпанії, нові норми перевезення ручної поклажі діятимуть для пасажирів, які придбали квитки з 1 листопада 2018 року для подорожі з 15 січня 2019 року, й залежатимуть від базового тарифу та/або класу обслуговування, за яким куплений квиток.

Так, пасажири, котрі придбали квитки, у вартість яких не входить перевезення зареєстрованого багажу, зможуть узяти з собою на борт літака одне місце ручної поклажі вагою до 7 кг і розмірами не більше ніж 55х40х20 см, а також верхній одяг і парасольку.

Пасажири, котрі перевозять зареєстрований багаж, і пасажири економ-преміум класу на далекомагістральних рейсах зможуть узяти з собою на борт літака два місця ручної поклажі: одне місце вагою до 7 кг і розмірами не більше 55х40х20 см і одне місце вагою до 5 кг і розмірами не більше 40х30х10 см (для розміщення під сидінням крісла попереду), а також верхній одяг і парасолю.

Для бізнес-класу середньомагістральних рейсів доступні два місця ручної поклажі: місце вагою до 12кг та розмірами не більше ніж 55х40х20 см плюс місце вагою до 5 кг і розмірами не більше 40x30x10 см, а також верхній одяг і парасолю.

Для бізнес-класу далекомагістральних рейсів доступні три місця ручної поклажі: два місця загальною вагою до 15 кг і розмірами не більше ніж 55х40х20 см кожне й одне місце вагою до 5 кг і розмірами не більше ніж 40x30x10 см, а також верхній одяг і парасолю.

"Будь-які додаткові особисті речі, такі як пакети duty free, ноутбук, преса для читання, фотоапарат, бінокль, портплед та інші, мають бути упаковані в місце ручної поклажі. Всі особисті речі пасажира, які не будуть упаковані в ручну поклажу, вважатимуться окремим місцем ручної поклажі або багажу й будуть прийняті до перевезення тільки після сплати встановленого за їх перевезення тарифу", - наголошується в повідомленні.

Норми перевезення ручної поклажі для пасажирів, які придбали квитки до 1 листопада поточного року, не змінюватимуться.

Крім того, починаючи з 15 січня 2019 року, кожен пасажир "МАУ", незалежно від класу обслуговування і тарифу, отримає можливість узяти з собою ще одну додаткову одиницю ручної поклажі вагою до 5 кг і розмірами не більше ніж 40x30x10 см, попередньо оплативши збір за її перевезення в розмірі EUR15 в аеропорту відправлення.

Раніше всі пасажири "МАУ" могли додатково до основної ручної поклажі в салоні безкоштовно провезти: одну дамську або чоловічу сумку; один невеликий фотоапарат або бінокль; один портативний персональний комп'ютер; пресу для читання в польоті; одну парасолю або тростину, одну одиницю верхнього одягу й одну пару милиць.

Як повідомлялося, лоукост авіакомпанії Wizz Air (Угорщина) і Ryanair (Ірландія) посилять правила перевезення ручної поклажі, зробивши платними всі сумки на колесах з 1 листопада 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА