21:02 31.10.2018

США продовжують "наступальні" кібероперації для захисту американських виборів

1 хв читати
США продовжують "наступальні" кібероперації для захисту американських виборів

США наразі продовжують кібероперації, щоб захистити від втручання ззовні американські вибори, заявив у середу радник президента США з національної безпеки Джон Болтон.

"Ми готові проводити, ми прямо зараз проводимо наступальні кібероперації, пов'язані із захистом недоторканності нашого виборчого процесу", - сказав він, виступаючи на заході, організованому товариством імені Александра Гамільтона в Вашингтоні.

Таку заяву Дж.Болтон зробив, кажучи про нову стратегію США з кібербезпеки, опубліковану в кінці вересня. За словами радника американського президента, нова стратегія змінює прийняту попереднім президентом Бараком Обамою політику з "наступальних" кібероперацій, знімаючи частину обмежень на проведення подібних операцій.

"Метою цього є не створення зброї в кіберпросторі, що не має обмежень, а створення структур для стримування", - зазначив Дж.Болтон.

Раніше газета "Нью-Йорк таймс" з посиланням на джерела повідомляла, що кібернетичне командування США почало першу операцію в кіберпросторі, метою якої є "протидія поширенню дезінформації" і втручання в вибори.

Газета повідомляла, що мішенню операції США стали, ймовірно, співробітники російських розвідслужб.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА